Hamis Stroganoff (gomba nélkül)
Leszögezem, hogy nagyon hamis, mivel nincs benne gomba (A "Zúr" nem eszi meg, még a szagát sem bírja), plusz csirkehúsból van, szóval Stroganoff, de mégsem. Viszont nagyon finom. :) Azért készítettem csirkéből, mert így kb 45 perc alatt készen voltam vele és ebbe már benne vannak az előkészületek is. Gyors, ízletes és laktató étel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szalonnát és az apróra vágott hagymát félig megpirítjuk, ha indokolt, adunk hozzá zsiradékot is. Rádobjuk az apróra vágott csirkét és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és a paradicsomot is. Fűszerezzük és egy kicsit összerotyogtatjuk őket, hogy jó szaftos legyen a paradicsom kisülő levétől.
A mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk az ételhez. Hagyjuk együtt forrni őket, majd ha minden megpuhult, akkor készen is vagyunk. :)
Mivel én tésztával tálaltam, kicsit szaftosabbra készítettem.
Nagyon finom és kiadós lett, a kisülő szalonnazsír pedig remek ízt kölcsönzött az ételnek.
A képeken az elkészítési folyamatot, valamint a végeredményt láthatjátok. A bal alsó kép legelső, a jobb felső pedig a legutolsó. :)
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell, nálam kb 80 dkg volt
- 15 dkg szalonna (én Édesapám által készített zsírszalonnát használtam, de lehet akár bacon is, csak az a fontos, hogy nyers legyen)
- 1 fej hagyma
- 4 db csemegeuborka
- 8 - 10 szem koktélparadicsom (gomba helyett)
- só, bors
- 4-5 evőkanál tejföl
- 1,5 evőkanál mustár
- kis zsiradék
Elkészítés:
A szalonnát és az apróra vágott hagymát félig megpirítjuk, ha indokolt, adunk hozzá zsiradékot is. Rádobjuk az apróra vágott csirkét és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és a paradicsomot is. Fűszerezzük és egy kicsit összerotyogtatjuk őket, hogy jó szaftos legyen a paradicsom kisülő levétől.
A mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk az ételhez. Hagyjuk együtt forrni őket, majd ha minden megpuhult, akkor készen is vagyunk. :)
Mivel én tésztával tálaltam, kicsit szaftosabbra készítettem.
Nagyon finom és kiadós lett, a kisülő szalonnazsír pedig remek ízt kölcsönzött az ételnek.
A képeken az elkészítési folyamatot, valamint a végeredményt láthatjátok. A bal alsó kép legelső, a jobb felső pedig a legutolsó. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése