Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral
Próbálunk egészségesen étkezni, ennek keretében készült ez az étel is. :)
Hozzávalók:
Hozzávalók a bulgorhoz:
Elkészítés:
A combokat alaposan megmossuk, bőrüket rajta hagyjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk. Ha valaki nem szereti annyira a fűszeres ízeket, akár el is lehet hagyni, a pesto így is elég erős ízt ad majd a csirkéknek. A combokat bedörzsöljük a pestoval, a maradék pestot pedig egy tepsi aljába öntjük és erre fektetjük a combokat. A csirkéből elég sok víz kifő, így szerintem felesleges vizet is aláönteni. 180 fokon, alsó-felső sütésen, alufólia alatt sütjük, majd az alufóliát levéve még 15 percet pirítjuk. Amikor a pesto jól rápirult a tetejére, akkor jó.
A köret elkészítése:
A zöldségeket egy kanál kókuszzsíron lepirítjuk, majd felöntjük fél bögre vízzel és a borral. Nem kell, hogy teljesen ellepje a folyadék, elég, ha csak félig állnak a benne. Fűszerezzük ízlés szerint és puhára főzzük őket.
A bulgurt a másik kanál kókuszzsíron lepirítjuk, de nem égetjük! Felöntjük az 1 és 3/4 bögre vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Adhatunk hozzá sót és borsot. Amikor az összes víz elfőtt, akkor elzárjuk alatta a tüzet, viszont a fedőt nem vesszük le, hanem egy konyharuhát teszünk rá és így hagyjuk állni még vagy 15 percig. Amikor az letelt, összekeverjük a leszűrt párolt zöldséggel a bulgurt és kész is.
Akinek túl száraz a csirke, az készíthet hozzá egy kis mártogatóst.
Én 2 kanál tejfölt, 1 kanál majonézt, pár csepp citromlevet, egy csipet sót és fokhagymaport kevertem össze. :)
Fogyasszátok egészséggel!
A fotó még a sütőbe kerülés előtt készült. ;)
Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 1 üveg pesto
- só, bors
Hozzávalók a bulgorhoz:
- fél kg fagyasztott vegyeszöldség + fél bögre víz
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 bögre bulgur
- fűszerek: só, bors, petrezselyem, metélőhagyma (ki, mit szeret)
- 1 és 3/4 bögre víz
- 2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
A combokat alaposan megmossuk, bőrüket rajta hagyjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk. Ha valaki nem szereti annyira a fűszeres ízeket, akár el is lehet hagyni, a pesto így is elég erős ízt ad majd a csirkéknek. A combokat bedörzsöljük a pestoval, a maradék pestot pedig egy tepsi aljába öntjük és erre fektetjük a combokat. A csirkéből elég sok víz kifő, így szerintem felesleges vizet is aláönteni. 180 fokon, alsó-felső sütésen, alufólia alatt sütjük, majd az alufóliát levéve még 15 percet pirítjuk. Amikor a pesto jól rápirult a tetejére, akkor jó.
A köret elkészítése:
A zöldségeket egy kanál kókuszzsíron lepirítjuk, majd felöntjük fél bögre vízzel és a borral. Nem kell, hogy teljesen ellepje a folyadék, elég, ha csak félig állnak a benne. Fűszerezzük ízlés szerint és puhára főzzük őket.
A bulgurt a másik kanál kókuszzsíron lepirítjuk, de nem égetjük! Felöntjük az 1 és 3/4 bögre vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Adhatunk hozzá sót és borsot. Amikor az összes víz elfőtt, akkor elzárjuk alatta a tüzet, viszont a fedőt nem vesszük le, hanem egy konyharuhát teszünk rá és így hagyjuk állni még vagy 15 percig. Amikor az letelt, összekeverjük a leszűrt párolt zöldséggel a bulgurt és kész is.
Akinek túl száraz a csirke, az készíthet hozzá egy kis mártogatóst.
Én 2 kanál tejfölt, 1 kanál majonézt, pár csepp citromlevet, egy csipet sót és fokhagymaport kevertem össze. :)
Fogyasszátok egészséggel!
A fotó még a sütőbe kerülés előtt készült. ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése