Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral

Próbálunk egészségesen étkezni, ennek keretében készült ez az étel is. :)

Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 üveg pesto
  • só, bors

Hozzávalók a bulgorhoz:
  • fél kg fagyasztott vegyeszöldség + fél  bögre víz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 bögre bulgur
  • fűszerek: só, bors, petrezselyem, metélőhagyma (ki, mit szeret)
  • 1 és  3/4 bögre víz
  • 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:
A combokat alaposan megmossuk, bőrüket rajta hagyjuk. Óvatosan sózzuk és borsozzuk. Ha valaki nem szereti annyira a fűszeres ízeket, akár el is lehet hagyni, a pesto így is elég erős ízt ad majd a csirkéknek. A combokat bedörzsöljük a pestoval, a maradék pestot pedig egy tepsi aljába öntjük és erre fektetjük a combokat. A csirkéből elég sok víz kifő, így szerintem felesleges vizet is aláönteni. 180 fokon, alsó-felső sütésen, alufólia alatt sütjük, majd az alufóliát levéve még 15 percet pirítjuk. Amikor a pesto jól rápirult a tetejére, akkor jó.

A köret elkészítése:
A zöldségeket egy kanál kókuszzsíron lepirítjuk, majd felöntjük fél bögre vízzel és a borral. Nem kell, hogy teljesen ellepje a folyadék, elég, ha csak félig állnak a benne. Fűszerezzük ízlés szerint és puhára főzzük őket.

A bulgurt a másik kanál kókuszzsíron lepirítjuk, de nem égetjük! Felöntjük az 1 és 3/4 bögre vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Adhatunk hozzá sót és borsot. Amikor az összes víz elfőtt, akkor elzárjuk alatta a tüzet, viszont a fedőt nem vesszük le, hanem egy konyharuhát teszünk rá és így hagyjuk állni még vagy 15 percig. Amikor az letelt, összekeverjük a leszűrt párolt zöldséggel a bulgurt és kész is.

Akinek túl száraz a csirke, az készíthet hozzá egy kis mártogatóst.
Én 2 kanál tejfölt, 1 kanál majonézt, pár csepp citromlevet, egy csipet sót és fokhagymaport kevertem össze. :)

Fogyasszátok egészséggel!

A fotó még a sütőbe kerülés előtt készült. ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek