Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Maradt 9 szelet karaj a fagyasztóban, amiből valami egyszerűt, de finomat szerettem volna alkotni. Az sem hátrány, hogy nem kellett felette állnom órákat.

Hozzávalók:
  • 9 szelet karaj 
  • 0,5 l tejszín
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 db tojás (M-es)
  • só, bors
  • liszt
  • 25 dkg trappista sajt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karajszeleteket sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom őket. Forró olajban mind a két oldalukat 1-2 percig sütöm. Ha készen vannak, a zsiradék (amiben a husi sült) egy részét egy tepsi aljába öntöm és ráhelyezem a szeleteket. Nem kell tocsognia a zsírban, csak legyen alatta. :)
A tejszínt elkeverem a tojással, egy kis sóval és borssal. Lehet tenni más fűszert is bele: bazsalikom, oregánó, rozmaring, ki mit szeret. A kukoricát is a tejszínes löttyhöz keverem és nyakon öntöm vele a husikat.
Ráreszelem a sajtot, majd lefedem alufóliával. Előmelegített sütőbe helyezem és alsó-felső sütésen 45 percet sütöm, majd leveszem a fóliát. Utána addig sütöm, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Nagyon omlós és szaftos lesz a hús, főleg, hogy magába szívja a tejszín nagy részét.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral