Vaníliás túrótorta őszibarackkal, sütés nélkül

Anyukám születésnapjára sütöttem. Egyszerű, nagyszerű és gyors.

Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg édes vaníliás keksz
  • 2 ek. búzakorpa (elhagyható)
  • 10 dk vaj
  • 0,5 dl Metaxa
  • 1 ek. méz
Hozzávalók a krémhez:
  •  450 g túró
  • 125 g natúr joghurt
  • 1 csomag zselatinfix (nálam expressz)
  • 1 ek. méz
  • 8 ek. porcukor (ha valaki kevésbé édesen szereti, akkor kevesebb) 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek. kristálycukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 doboz konzerv őszibarack

Elkészítés:
A kekszeket zacskóba tesszük és egy sodrófa segítségével összetörjük. Akkor jó, ha morzsás. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a morzsákhoz. A mézet és a Metaxat szintén. Amikor kész, egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
Utána a 4 dl tejet, a pudingport, a kristálycukrot és a vaníliáscukrot sűrű pudinggá főzzük.. (A port és a cukrokat egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és készre főzzük. Akkor jó, amikor besűrűsödött. Folyamatosan kevergetjük.) Kihűtjük.
A joghurtba keverjük az expressz zselatinfixet és az egyveleget a túróhoz adjuk. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Hozzáadjuk a porcukrot és a mézet is. Érdemes kevesebb porcukrot hozzáadni és folyamatosan kóstolni. Mindenkinek más a  szájíze, így jobb ha mindenki maga dönti el, mennyire édesre szeretné a süteményt. Robotgéppel jól elkeverjük a krémet, majd a hűtőből kivett kekszes alapra kenjük.
A tetejébe nyomkodjuk az egész őszibarackokat és tetszés szerint díszítjük. Én most mézes mandulával díszítettem. A kép még a díszítés előtt készült.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral