Vaníliás túrótorta őszibarackkal, sütés nélkül
Anyukám születésnapjára sütöttem. Egyszerű, nagyszerű és gyors.
Hozzávalók a tésztához:
Elkészítés:
A kekszeket zacskóba tesszük és egy sodrófa segítségével összetörjük. Akkor jó, ha morzsás. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a morzsákhoz. A mézet és a Metaxat szintén. Amikor kész, egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
Utána a 4 dl tejet, a pudingport, a kristálycukrot és a vaníliáscukrot sűrű pudinggá főzzük.. (A port és a cukrokat egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és készre főzzük. Akkor jó, amikor besűrűsödött. Folyamatosan kevergetjük.) Kihűtjük.
A joghurtba keverjük az expressz zselatinfixet és az egyveleget a túróhoz adjuk. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Hozzáadjuk a porcukrot és a mézet is. Érdemes kevesebb porcukrot hozzáadni és folyamatosan kóstolni. Mindenkinek más a szájíze, így jobb ha mindenki maga dönti el, mennyire édesre szeretné a süteményt. Robotgéppel jól elkeverjük a krémet, majd a hűtőből kivett kekszes alapra kenjük.
A tetejébe nyomkodjuk az egész őszibarackokat és tetszés szerint díszítjük. Én most mézes mandulával díszítettem. A kép még a díszítés előtt készült.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg édes vaníliás keksz
- 2 ek. búzakorpa (elhagyható)
- 10 dk vaj
- 0,5 dl Metaxa
- 1 ek. méz
- 450 g túró
- 125 g natúr joghurt
- 1 csomag zselatinfix (nálam expressz)
- 1 ek. méz
- 8 ek. porcukor (ha valaki kevésbé édesen szereti, akkor kevesebb)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek. kristálycukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 doboz konzerv őszibarack
Elkészítés:
A kekszeket zacskóba tesszük és egy sodrófa segítségével összetörjük. Akkor jó, ha morzsás. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a morzsákhoz. A mézet és a Metaxat szintén. Amikor kész, egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
Utána a 4 dl tejet, a pudingport, a kristálycukrot és a vaníliáscukrot sűrű pudinggá főzzük.. (A port és a cukrokat egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és készre főzzük. Akkor jó, amikor besűrűsödött. Folyamatosan kevergetjük.) Kihűtjük.
A joghurtba keverjük az expressz zselatinfixet és az egyveleget a túróhoz adjuk. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Hozzáadjuk a porcukrot és a mézet is. Érdemes kevesebb porcukrot hozzáadni és folyamatosan kóstolni. Mindenkinek más a szájíze, így jobb ha mindenki maga dönti el, mennyire édesre szeretné a süteményt. Robotgéppel jól elkeverjük a krémet, majd a hűtőből kivett kekszes alapra kenjük.
A tetejébe nyomkodjuk az egész őszibarackokat és tetszés szerint díszítjük. Én most mézes mandulával díszítettem. A kép még a díszítés előtt készült.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése