Spárgakrémleves, fehér spárgából

A zöld spárgát nagyon szeretem és a Zúrral is sikerül megetetni, ha csirkemellbe tekerem. Fehér spárgát viszont még nem ettem, de nagyon ki akartam próbálni. Múltkor akciósan hozzájutottam, így kitaláltam, hogy most levest főzök belőle.

Hozzávalók:
  • egy csomag fehér spárga (kb 50 dkg volt)
  • 5 dkg vaj
  • 1 liter víz
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • ételízesítő
  • só, bors
  • borsikafű (elhagyható)

Elkészítés:
 A spárgát megpucoljuk, a fás részét levágjuk. A megpucolt, megmosott spárgákat felszeleteljük kisebb darabokra. Vajon megpirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Ételízesítőt, borsot, kis borsikafűt és egy csipet sót teszünk a vízhez. Hagyjuk főni. Amikor megfőttek a spárgák, összeturmixoljuk őket a levesben. Hozzáöntjük a leveshez a tejszínt, majd hagyjuk még összeforrni. Ha kell, teszünk még bele sót. Ha összeforrt a leves a tejszínnel is, akkor készen is vagyunk.
Sajnos az én spárgám elég fás volt, így hiába turmixoltam össze, maradtak a levesben hosszabb, fásabb szálak. Emiatt a levest átpaszíroztam egy apró szemű szitán. Pirított, fokhagymás kenyérkockával tálaltam. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral