Spárgakrémleves, fehér spárgából
A zöld spárgát nagyon szeretem és a Zúrral is sikerül megetetni, ha csirkemellbe tekerem. Fehér spárgát viszont még nem ettem, de nagyon ki akartam próbálni. Múltkor akciósan hozzájutottam, így kitaláltam, hogy most levest főzök belőle.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A spárgát megpucoljuk, a fás részét levágjuk. A megpucolt, megmosott spárgákat felszeleteljük kisebb darabokra. Vajon megpirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Ételízesítőt, borsot, kis borsikafűt és egy csipet sót teszünk a vízhez. Hagyjuk főni. Amikor megfőttek a spárgák, összeturmixoljuk őket a levesben. Hozzáöntjük a leveshez a tejszínt, majd hagyjuk még összeforrni. Ha kell, teszünk még bele sót. Ha összeforrt a leves a tejszínnel is, akkor készen is vagyunk.
Sajnos az én spárgám elég fás volt, így hiába turmixoltam össze, maradtak a levesben hosszabb, fásabb szálak. Emiatt a levest átpaszíroztam egy apró szemű szitán. Pirított, fokhagymás kenyérkockával tálaltam.
Hozzávalók:
- egy csomag fehér spárga (kb 50 dkg volt)
- 5 dkg vaj
- 1 liter víz
- 2,5 dl főzőtejszín
- ételízesítő
- só, bors
- borsikafű (elhagyható)
Elkészítés:
A spárgát megpucoljuk, a fás részét levágjuk. A megpucolt, megmosott spárgákat felszeleteljük kisebb darabokra. Vajon megpirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Ételízesítőt, borsot, kis borsikafűt és egy csipet sót teszünk a vízhez. Hagyjuk főni. Amikor megfőttek a spárgák, összeturmixoljuk őket a levesben. Hozzáöntjük a leveshez a tejszínt, majd hagyjuk még összeforrni. Ha kell, teszünk még bele sót. Ha összeforrt a leves a tejszínnel is, akkor készen is vagyunk.
Sajnos az én spárgám elég fás volt, így hiába turmixoltam össze, maradtak a levesben hosszabb, fásabb szálak. Emiatt a levest átpaszíroztam egy apró szemű szitán. Pirított, fokhagymás kenyérkockával tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése