Póréhagymaleves
Hasonló, mint a sima hagymaleves, csak hamarabb készen van. Egyszerű és nagyszerű. Időhiányban szenvedőknek kifejezetten ajánlott.
Hozzávalók:
A póréhagymákat és a sima hagymát apró szeletekre vágjuk. Vajon megpirítjuk őket. Amikor már szépen összeesett és színe is lett, akkor felöntjük vízzel és hozzáadjuk az ételízesítőt. Természetesen nem muszáj használni, húsleves alaplével is fel lehet önteni. Tehetünk még borsot ízlés szerint, én most szárított metélőhagymát szórtam bele. Amikor megfőtt a hagymánk, akkor a tejfölt és a lisztet összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Rottyantunk rajta még egy kicsit, majd kész is. :)
Sajttal megszórt pirítóssal tálaljuk.
Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 1 fej sima hagyma (elhagyható, nekem a póréhagymáim elég kicsik voltak, így kénytelen voltam feltúrbózni)
- 5 dkg vaj
- fehérbors
- ételízesítő
- szárított metélőhagyma
- 1,5 l víz
- 2 dl tejföl
- 2-3 ek. liszt
A póréhagymákat és a sima hagymát apró szeletekre vágjuk. Vajon megpirítjuk őket. Amikor már szépen összeesett és színe is lett, akkor felöntjük vízzel és hozzáadjuk az ételízesítőt. Természetesen nem muszáj használni, húsleves alaplével is fel lehet önteni. Tehetünk még borsot ízlés szerint, én most szárított metélőhagymát szórtam bele. Amikor megfőtt a hagymánk, akkor a tejfölt és a lisztet összekeverjük és behabarjuk vele a levest. Rottyantunk rajta még egy kicsit, majd kész is. :)
Sajttal megszórt pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése