Réteges melegszendvics
Egyik szombat reggel valami finomra, egyszerűre és gyorsra vágytam. Mint mindig.
Mostanában nagyon sok receptet láttam a francia melegszendvicsre, avagy a Croque Madamre. Én viszont nem szeretem a tojást, így lefordítottam a saját ízlésemre.
Hozzávalók 3 db-hoz:
A kenyereket megkenjük tejföllel. Rárétegezzük a felvágottat és a sajtokat. Sajtot hagyjunk a tetejére is. A tetejére teszünk egy kis tejfölt. Rátesszük a kenyér másik felét és jó alaposan megkenjünk tejföllel azt is. Rászórjuk a maradék sajtokat. 160 fokon alsó-felső sütésen 10-15 percig sütjük. Látni fogjuk, amikor kész, mert a sajt megolvadt és elkezd szép ropogósra sülni. :)
Jó étvágyat!
Mostanában nagyon sok receptet láttam a francia melegszendvicsre, avagy a Croque Madamre. Én viszont nem szeretem a tojást, így lefordítottam a saját ízlésemre.
Hozzávalók 3 db-hoz:
- 6 nagy szelet kenyér (nálam barna, magos)
- 12 nagy szelet sonka vagy párizsi, ami éppen van a hűtőben
- 6 szelet lapkasajt
- 20 dkg füstölt sajt
- jó sok tejföl :) 2 kis doboz biztosan
A kenyereket megkenjük tejföllel. Rárétegezzük a felvágottat és a sajtokat. Sajtot hagyjunk a tetejére is. A tetejére teszünk egy kis tejfölt. Rátesszük a kenyér másik felét és jó alaposan megkenjünk tejföllel azt is. Rászórjuk a maradék sajtokat. 160 fokon alsó-felső sütésen 10-15 percig sütjük. Látni fogjuk, amikor kész, mert a sajt megolvadt és elkezd szép ropogósra sülni. :)
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése