Töltött gombafejek

Hozzávalók:
  • 5 db nagyobb fejű gomba
  • 1 db tömlős sajt vagy 10 dkg krémsajt
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem
  • 2 evőkanál tejföl
  • 35 g őrölt zabpehely (lehet zsemlemorzsa is)
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve 
  • 4 db baconszalonna
  • tetejére parmezán, 10 dkg kb

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, a tönköket levágjuk. A levágott tönköket felaprítjuk. Én csak 4 db gombát töltöttem és a legkisebbet szintén felaprítottam a töltelékbe. A fokhagymákat megpucoljuk, szétnyomjuk őket és az olívaolajon megdinszteljük. Erre jönnek a felaprított gombarészek és zab, ezeket is megpirítjuk majd ízlés szerint fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével.
A végén levesszük tűzről és hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt. Ha túl lágynak látjuk, folyósnak a tölteléket, akkor hagyjuk el belőle a tejfölt. Jól átkeverjük a masszát és ezzel töltjük meg a gombafejeket. A tetejére parmezánt szórunk és a begöngyöljük őket baconnel.

A sütőt előmelegítjük. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral