Töltött gombafejek
Hozzávalók:
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a tönköket levágjuk. A levágott tönköket felaprítjuk. Én csak 4 db gombát töltöttem és a legkisebbet szintén felaprítottam a töltelékbe. A fokhagymákat megpucoljuk, szétnyomjuk őket és az olívaolajon megdinszteljük. Erre jönnek a felaprított gombarészek és zab, ezeket is megpirítjuk majd ízlés szerint fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével.
A végén levesszük tűzről és hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt. Ha túl lágynak látjuk, folyósnak a tölteléket, akkor hagyjuk el belőle a tejfölt. Jól átkeverjük a masszát és ezzel töltjük meg a gombafejeket. A tetejére parmezánt szórunk és a begöngyöljük őket baconnel.
A sütőt előmelegítjük. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
- 5 db nagyobb fejű gomba
- 1 db tömlős sajt vagy 10 dkg krémsajt
- só, bors, kakukkfű, rozmaring, petrezselyem
- 2 evőkanál tejföl
- 35 g őrölt zabpehely (lehet zsemlemorzsa is)
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 4 db baconszalonna
- tetejére parmezán, 10 dkg kb
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, a tönköket levágjuk. A levágott tönköket felaprítjuk. Én csak 4 db gombát töltöttem és a legkisebbet szintén felaprítottam a töltelékbe. A fokhagymákat megpucoljuk, szétnyomjuk őket és az olívaolajon megdinszteljük. Erre jönnek a felaprított gombarészek és zab, ezeket is megpirítjuk majd ízlés szerint fűszerezzük, meglocsoljuk citromlével.
A végén levesszük tűzről és hozzáadjuk a sajtot és a tejfölt. Ha túl lágynak látjuk, folyósnak a tölteléket, akkor hagyjuk el belőle a tejfölt. Jól átkeverjük a masszát és ezzel töltjük meg a gombafejeket. A tetejére parmezánt szórunk és a begöngyöljük őket baconnel.
A sütőt előmelegítjük. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése