Cukormentes, egészséges, egyszerű és még finom is. :)

Nah, mi is lehet ez főcím alapján? Hát persze, hogy a zabpehely! :)
Szeretem tejjel, joghurttal, sütiben, kekszben. Körülbelül 2 éve vagyunk ilyen jó viszonyban, de szeretek vele kísérletezni. Már arra is gondoltam, hogy legközelebb panírozáshoz fogom felhasználni.
De térjünk vissza a mostani sütinkhez. Bár alakra inkább keksznek mondanám, de állagra nem egy roppanós, törős keksz, hanem inkább masszás, nyúlós.

Előre leszögezem, hogy a hozzávalók mennyisége, összetétele ízlés szerint változtatható, mindenki látni fogja, hogy számára mennyi banán, zabpehely szükséges és, hogy mennyire édesen szereti.

Hozzávalók:
  • egy jó nagy pohár /~15-20 dkg/ zabpehely (én olyat használtam, amiben van mazsola, aszalt gyümölcsök, szárított banán és különféle magok)
  • 2 db érett banán
  • 1 kanál holland kakaópor 
  • egy kávéskanál sütőpor
  • egy kanál méz azoknak, akik édesebben szeretik
  • 1-2 csepp vaníliaaroma 
  • 1 kisebb kanál lenmag

Opcionális hozzávalók, mindenki ízlése és kedve szerint teheti bele:
  • fahéj (én elhagytam, nem szeretem)
  • gyömbér
  • szerecsendió
  • kókuszreszelék
  • mazsola (az én zabpelyhemben alapból volt)
  • étcsoki (egyszer kipróbálom ezzel is, de akkor már lőttek a diétás sütinek)
  • szeletelt mandula
  • igazából bármi :)
A banánt villával pépesítjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Akkor jó, hogyha egy nem folyós masszát kapunk. Ha már tudunk belőle kis gombócokat formázni, akkor jó. Ha túl folyós, adjunk hozzá még zabpelyhet. Nekem túl keményre még nem sikerült csinálni.. :)
Sütőpapírra tegyük a kis golyókat, lapítsuk ki őket egy kanál segítségével és süssük meg őket.


180 fokra előmelegített sütőben sütöttem, 10 percet alsó felső sütésen, 10 percet légkeveréses fokozaton.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral