Házi jégkrém 3 hozzávalóból

Anyukám házi bodzaszörpét egyszerűen imádom, de van az a mennyiség, ami már nem fogy el, így kitaláltam más, alternatív felhasználást is.
 Mivel a nagy melegben valami hűsítőre vágytam, de nem feltétlen a bolti, agyonédesített, cukrozott jégkrémekre, ezért kitaláltam a saját verziómat. Az egyik nagyáruházban találtam helyes kis jégkrémkészítő formákat, amiket amúgy is nagyon szerettem volna már felavatni, így pont kapóra jött az ötlet.

Hozzávalók:
  1. 20 dkg érett meggy
  2. 3-4 dl bodzaszörp (hígitatlanul)
  3. méz (elhagyható)
Az arányok itt is ízlés kérdései. Bevallom, nem mértem le őket, mert amikor elkészítettem, még nem tudtam, hogy egyszer egy blogban fog szerepelni ez a recept. Ezért először is érdemes kisebb adagokkal dolgozni.

A meggyet kimagozom, összeturmixolom a mézzel együtt (ha túl savanyú lenne a meggy). Én hagytam benne apróbb meggydarabokat, nagyon jól esik ráharapni a jégkrémben. Ehhez hozzáöntöttem a bodzaszörpöt és jól összekevertem a kettőt. Beleöntöttem a formákba és egy napot hagytam őket megfagyni. Érdemes előkóstolni, mennyire lett édes, savanyú vagy vízízű. Ez egy vizes bázisú fagylalt, túl sok krémességet ne várjunk tőle. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral