Házi jégkrém 3 hozzávalóból
Anyukám házi bodzaszörpét egyszerűen imádom, de van az a mennyiség, ami már nem fogy el, így kitaláltam más, alternatív felhasználást is.
Mivel a nagy melegben valami hűsítőre vágytam, de nem feltétlen a bolti, agyonédesített, cukrozott jégkrémekre, ezért kitaláltam a saját verziómat. Az egyik nagyáruházban találtam helyes kis jégkrémkészítő formákat, amiket amúgy is nagyon szerettem volna már felavatni, így pont kapóra jött az ötlet.
Hozzávalók:
A meggyet kimagozom, összeturmixolom a mézzel együtt (ha túl savanyú lenne a meggy). Én hagytam benne apróbb meggydarabokat, nagyon jól esik ráharapni a jégkrémben. Ehhez hozzáöntöttem a bodzaszörpöt és jól összekevertem a kettőt. Beleöntöttem a formákba és egy napot hagytam őket megfagyni. Érdemes előkóstolni, mennyire lett édes, savanyú vagy vízízű. Ez egy vizes bázisú fagylalt, túl sok krémességet ne várjunk tőle. :)
Mivel a nagy melegben valami hűsítőre vágytam, de nem feltétlen a bolti, agyonédesített, cukrozott jégkrémekre, ezért kitaláltam a saját verziómat. Az egyik nagyáruházban találtam helyes kis jégkrémkészítő formákat, amiket amúgy is nagyon szerettem volna már felavatni, így pont kapóra jött az ötlet.
Hozzávalók:
- 20 dkg érett meggy
- 3-4 dl bodzaszörp (hígitatlanul)
- méz (elhagyható)
A meggyet kimagozom, összeturmixolom a mézzel együtt (ha túl savanyú lenne a meggy). Én hagytam benne apróbb meggydarabokat, nagyon jól esik ráharapni a jégkrémben. Ehhez hozzáöntöttem a bodzaszörpöt és jól összekevertem a kettőt. Beleöntöttem a formákba és egy napot hagytam őket megfagyni. Érdemes előkóstolni, mennyire lett édes, savanyú vagy vízízű. Ez egy vizes bázisú fagylalt, túl sok krémességet ne várjunk tőle. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése