Whoopie pie

Nagynéném és nagybátyám kedvenc süteménye.
Az interneten szinte ugyanazok a receptek találhatóak meg és én sem nagyon tértem el tőlük.
Ahonnan a recept alapja van: http://csakapuffin.cafeblog.hu/2010/05/19/whoopie-pie/ 


Hozzávalók:
  • 110 g olvasztott vaj 
  • 210 g cukor 
  • 1 tojás 
  • 1 kk vaníliakivonat 
  • 300 g tejföl (lehet joghurt is, ha az van otthon)
  • 280 g liszt 
  • 40 g kakaópor 
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
  • 170 g olvasztott vaj 
  • 250 g porcukor 
  • 250 g krémsajt 
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom kifacsart leve
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóiból a cukrot, tojást, vajat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a vanília kivonatot is. Ehhez adjuk a tészta többi hozzávalóját. Az egészet alaposan elkeverjük.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egy kanál segítségével kis kupacokat teszünk rá a masszából. Sütés közben kicsit szétfolynak, így kör alakjuk lesz. Nem kell nagy kör, max 5 cm átmérőjű.  A kupacokat ne tegyük szorosan egymás mellé, mert akkor összenőnek, összefolynak.
Alsó-felső sütésen 10-15 perc alatt készre sülnek. Amikor kellemes csokis piskóta illat terjeng, akkor jó. :)

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit csak össze kell keverni és felhasználásig hűtőbe tenni. A porcukor mennyisége opcionális, mindenki saját ízlésének megfelelően édesítse.

Amikor a korongjaink kihűltek, akkor az egyik korongot kenjük meg a krémmel (bőségesen) és egy másik koronggal fedjük le. Készen is vagyunk. :) Ebből kb. 25 keksz jön ki.

Tömény, de nagyon finom sütemény.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral