Whoopie pie
Nagynéném és nagybátyám kedvenc süteménye.
Az interneten szinte ugyanazok a receptek találhatóak meg és én sem nagyon tértem el tőlük.
Ahonnan a recept alapja van: http://csakapuffin.cafeblog.hu/2010/05/19/whoopie-pie/
Hozzávalók:
A krémhez:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóiból a cukrot, tojást, vajat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a vanília kivonatot is. Ehhez adjuk a tészta többi hozzávalóját. Az egészet alaposan elkeverjük.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egy kanál segítségével kis kupacokat teszünk rá a masszából. Sütés közben kicsit szétfolynak, így kör alakjuk lesz. Nem kell nagy kör, max 5 cm átmérőjű. A kupacokat ne tegyük szorosan egymás mellé, mert akkor összenőnek, összefolynak.
Alsó-felső sütésen 10-15 perc alatt készre sülnek. Amikor kellemes csokis piskóta illat terjeng, akkor jó. :)
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit csak össze kell keverni és felhasználásig hűtőbe tenni. A porcukor mennyisége opcionális, mindenki saját ízlésének megfelelően édesítse.
Amikor a korongjaink kihűltek, akkor az egyik korongot kenjük meg a krémmel (bőségesen) és egy másik koronggal fedjük le. Készen is vagyunk. :) Ebből kb. 25 keksz jön ki.
Tömény, de nagyon finom sütemény.
Az interneten szinte ugyanazok a receptek találhatóak meg és én sem nagyon tértem el tőlük.
Ahonnan a recept alapja van: http://csakapuffin.cafeblog.hu/2010/05/19/whoopie-pie/
Hozzávalók:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1 tojás
- 1 kk vaníliakivonat
- 300 g tejföl (lehet joghurt is, ha az van otthon)
- 280 g liszt
- 40 g kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
- 170 g olvasztott vaj
- 250 g porcukor
- 250 g krémsajt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom kifacsart leve
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóiból a cukrot, tojást, vajat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a vanília kivonatot is. Ehhez adjuk a tészta többi hozzávalóját. Az egészet alaposan elkeverjük.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egy kanál segítségével kis kupacokat teszünk rá a masszából. Sütés közben kicsit szétfolynak, így kör alakjuk lesz. Nem kell nagy kör, max 5 cm átmérőjű. A kupacokat ne tegyük szorosan egymás mellé, mert akkor összenőnek, összefolynak.
Alsó-felső sütésen 10-15 perc alatt készre sülnek. Amikor kellemes csokis piskóta illat terjeng, akkor jó. :)
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet. A krém hozzávalóit csak össze kell keverni és felhasználásig hűtőbe tenni. A porcukor mennyisége opcionális, mindenki saját ízlésének megfelelően édesítse.
Amikor a korongjaink kihűltek, akkor az egyik korongot kenjük meg a krémmel (bőségesen) és egy másik koronggal fedjük le. Készen is vagyunk. :) Ebből kb. 25 keksz jön ki.
Tömény, de nagyon finom sütemény.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése