Párolt pak choi
Hozzávalók:
A gyömbért és a fokhagymást megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. A pak choit leveleire szedjük, alaposan megmossuk. Szintén feldaraboljuk. Én csíkokra vágtam, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom.
Most olíva és tökmagolaj keverékét használtam. Felhevítettem és 1-2 percig pirítottam benne a fokhagymát illetve gyömbért. Gyorsan odaég, figyelni kell rá. Utána rádobtam a bordáskel fehér, vastagabb részeit és 3-4 percig így pirítottam, pároltam. Utána a zsengébb, zöld leveleket is beletettem és még pár percig pároltam őket. Az étel elkészülte előtt meglocsoltam a zöldséget wok szósszal, jól összepároltam mindent és "woálá", már kész is. Csirke mellé ajánlom.
Ázsiai, keleties ízvilág jellemzi, a gyömbértől kicsit csípős lesz. Nekem bejön. :)
- 3 db közepes pak choi, vagyis bordáskel
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- egy darabka gyömbér, nálam kb 10 cm-es volt
- olíva és/vagy tökmagolaj
- 2-3 evőkanál wok vagy szójaszósz
A gyömbért és a fokhagymást megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. A pak choit leveleire szedjük, alaposan megmossuk. Szintén feldaraboljuk. Én csíkokra vágtam, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom.
Most olíva és tökmagolaj keverékét használtam. Felhevítettem és 1-2 percig pirítottam benne a fokhagymát illetve gyömbért. Gyorsan odaég, figyelni kell rá. Utána rádobtam a bordáskel fehér, vastagabb részeit és 3-4 percig így pirítottam, pároltam. Utána a zsengébb, zöld leveleket is beletettem és még pár percig pároltam őket. Az étel elkészülte előtt meglocsoltam a zöldséget wok szósszal, jól összepároltam mindent és "woálá", már kész is. Csirke mellé ajánlom.
Ázsiai, keleties ízvilág jellemzi, a gyömbértől kicsit csípős lesz. Nekem bejön. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése