Tiramisu

Hozzávalók:
  • 4 tojás sárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 kg mascarpone
  • 0,5 l cukrozott habtejszín (Hulala)
  • 3 dl fekete kávé
  • kb 40 db babapiskóta (de azért legyen tartalék)
  • 3 dl tej
  • rumaroma vagy rum, ízlés szerint
  • mandulaaroma
  • a tetejére cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A cukrokat és a tojás sárgáját habosra keverjük habverő segítségével. Ehhez adjuk a mascarponét és pár csepp mandulaaromát. Összedolgozzuk. A habot felverjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarponés krémet.
Fokozatosan adagoljuk és a habverőt állítsuk alacsonyabb fokozatra.
Ha ez kész, akkor keverjük össze a rumot a kávéval, tejjel és szintén pár csepp mandulaaromával.
Ebbe a keverékbe egy pillanatra mártsuk bele a babapiskótákat majd egy jénai (tortaforma, tökmindegy), alján szépen sorban helyezzük el őket. Fontos, hogy ne áztassuk el a piskótákat, a krémtől még úgyis puhulni fognak. A piskótákra jöhet a krém fele, egyengessük el, majd erre jön még egy adag "lötyibe" mártogatott piskóta és a végén a maradék krém. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Ebből egy jó nagy adag tiramisu lesz. Ha úgy gondoljátok, hogy egy kisebb ipari mennyiség nem fog elfogyni, akkor kezdjetek egy fél adaggal. :)
Képet később közlök, arra most nem volt időm sajnos. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral