Kedvencem, a rakott bolognai
Szintén édesanyám receptje. És bár nem szívlelem a tésztát, de ez kifejezetten a kedvencem. Imádom.
Hozzávalók:
A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Rádobjuk a husit és szintén addig pirítjuk amíg szép színt nem kap. Lehúzzuk a tűzről, pirospaprikát hintünk rá és átkeverjük. Vissza a tűzre. Utána beletesszük a kicsumázott paprikát és paradicsomot. Ha egészben tesszük bele, egészben ki is lehet emelni. Ha szeretünk ráharapni, karikázzuk fel őket és hagyjuk a raguban. A paradicsomlét szintén hozzáöntjük, fűszerezzük. HA azt érezzük, hogy kell még szaft, lé, akkor nyugodtan öntsünk hozzá plusz paradicsomlevet. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a ketchupot is, lehet amúgy ízlés szerint. Ezzel is főzzük még legalább 5 percet.
A tésztát sós vízben kifőzzük, mialatt a husi készül.
Amikor a husi és a tészta is kész, akkor egy mély jénaiba öntjük őket és alaposan összekeverjük. HA sok a tészta, akkor nem kell mind bele. Ki mit szeret, ha szeretjük, hogy szaftos s húsos, akkor szerintem a tészta 3/4-e elég. Mindenhol ugyanannyi ragu legyen, egyengessük el.
Megkenjük a tetejét a tejföllel, rászórjuk a lereszelt sajtot és mehet a sütőbe. Alufólia alatt sütjük jó 20 percet, majd utána levesszük a fóliát és megpirítjuk a sajtot. Hagyjuk kihűlni. Ketchuppal fogyasztjuk. Vagy kinek mire van igénye. :) A képek magukért beszélnek. ;)
Sütőt elő kell melegíteni, alsó-felső sütés, 180 fok
Hozzávalók:
- egy csomag makaróni
- 500 g darálthús (nálam sertés)
- 3-4 dl paradicsomlé vagy sűrítmény
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- só és bors
- 2 dl ketchup
- 1 tk piros paprika
- 330 g tejföl
- 20 dkg sajt (trappista)
A hagymákat apróra vágjuk, olajon megpirítjuk. Rádobjuk a husit és szintén addig pirítjuk amíg szép színt nem kap. Lehúzzuk a tűzről, pirospaprikát hintünk rá és átkeverjük. Vissza a tűzre. Utána beletesszük a kicsumázott paprikát és paradicsomot. Ha egészben tesszük bele, egészben ki is lehet emelni. Ha szeretünk ráharapni, karikázzuk fel őket és hagyjuk a raguban. A paradicsomlét szintén hozzáöntjük, fűszerezzük. HA azt érezzük, hogy kell még szaft, lé, akkor nyugodtan öntsünk hozzá plusz paradicsomlevet. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a ketchupot is, lehet amúgy ízlés szerint. Ezzel is főzzük még legalább 5 percet.
A tésztát sós vízben kifőzzük, mialatt a husi készül.
Amikor a husi és a tészta is kész, akkor egy mély jénaiba öntjük őket és alaposan összekeverjük. HA sok a tészta, akkor nem kell mind bele. Ki mit szeret, ha szeretjük, hogy szaftos s húsos, akkor szerintem a tészta 3/4-e elég. Mindenhol ugyanannyi ragu legyen, egyengessük el.
Megkenjük a tetejét a tejföllel, rászórjuk a lereszelt sajtot és mehet a sütőbe. Alufólia alatt sütjük jó 20 percet, majd utána levesszük a fóliát és megpirítjuk a sajtot. Hagyjuk kihűlni. Ketchuppal fogyasztjuk. Vagy kinek mire van igénye. :) A képek magukért beszélnek. ;)
Sütőt elő kell melegíteni, alsó-felső sütés, 180 fok
Megjegyzések
Megjegyzés küldése