Töltött cukkini

Az én cukkinim azért lett különleges, mert maradékból készítettem és isteni finom lett. Szaftos, puha és laktató. Szeretem, mert igazából bármivel lehet tölteni, amivel csak akarod. Otthon maradt a hűtőben a gazpacho-ból, amit nem volt szívem kidobni, így ez került bele.

Hozzávalók:
  • 2 cukkini
  • fél fej hagyma
  • 450 g darálthús
  • só és bors
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl gazpacho (ha ez nincs, akkor sűrített paradicsom vagy sima paradicsom, kis darabokra vágott paprika, fokhagyma. A gazpacho receptje itt érhető el: http://biedronkafoz.blogspot.hu/2017/06/gazpacho-amolyan-krisztasan.html)
  • 2 kis doboz tejföl
Mivel nekem a gazpacho elég fűszeres volt, mással nem fűszereztem, de különben tettem volna bele oregánót és fokhagymát is. 

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, hosszában kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét. A belsejét összedaraboljuk és eltesszük.
A hagymát olajon megpirítottam, rádobtam a husit és tovább pirítottam. Amikor a husi kis színt kapott, akkor adtam hozzá a gazpachot, a cukkini belsejét és a sót + borsot. Itt hozzá lehet adni az egyéb fűszereket, vagy bármit, amit gondolunk.
Összefőztem őket, jó 10-15 percen keresztül.

A cukkiniket egy olajjal kikent tepsibe tettem és a közepébe töltöttem a husit. Erre tejfölt kentem, majd sajtot szórtam. Alsó-felső sütésen, 180 fokon először alufólia alatt sütöttem kb 30 percig, aztán levettem a fóliát és megpirítottam a sajtot a tetején. A sütőt melegítsük elő.

Nekem kimaradt egy kis töltelék, amit 2 db TVpaprikába töltöttem bele.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral