Ananászos hús

Volt a hűtőben egy jó nagy adag sertéshús, amit már nagyon szerettem volna megcsinálni. Viszont a Párom jobban preferálja a szárnyasokat és nehéz olyat főzni sertésből, amit szívesen meg is eszik. Ilyenkor előszedem azokat az alapanyagokat, amiket nagyon szeret és fel lehet velük dobni egy húsos ételt.
Most ezt találtam ki (ami Neki is ízlett):

Hozzávalók:
  • 80 dk comb (vagy lapocka, mert az szaftosabb)
  • 1 db ananászkonzerv
  • 20 dkg sajt
  • 2 fej szép lilahagyma
  • olaj
  • fűszerek
  • liszt

Elkészítés
A húst vékonyabb szeletekre vágom és lisztbe forgatom. Forró olajban kisütöm őket. Nem kell teljesen megsütni, mert még fogjuk őket sütőbe is tenni. :)
Ha kisütöttem, akkor egy nagyobb tepsi aljába teszem őket, mindegyikre teszek 1-1 szelet lilahagymát és ananászt. A tepsi aljába az ananászkonzerv levét és a hússütésből fent maradó zsiradékot öntöttem. A végén bőven megszórtam reszelt sajttal.
Alsó-felső sütésen sütöttem 40 percet alufólia alatt, majd az alufóliát levéve addig sütöttem, amíg rá nem pirult a sajt.
Íme képekben:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral