Tejfölös karfiolleves
A hűtőben árválkodott már majdnem 2 hete egy közepes karfiol. Mindig kacsingatott rám, de nem volt kedvem a 40 fokban elkezdeni kirántani. Pedig nagyon szeretem, amikor a karfiol apró kis rózsákra van szedve és szinte ropogósra van rántva.... nyami...
Nah, ezekről az álmokról le is tettem, amikor a Párom közölte, hogy ő inkább levest enne. Sebaj, azt is imádjuk. :)
Hozzávalók:
A rántáshoz:
Elkészítés:
A karfiolt megmosom, kisebb rózsáira szedem. A répát és a fehérrépát felkarikázom, a zellert kisebb darabokra vágom. Együtt felteszem őket főni sós vízben (vagy vegetás vízben, szerintem úgy finomabb). Annyi vizet használjunk, amennyi levest szeretnénk. Amikor a zöldségek félig megfőttek, hozzáadom a felkockázott krumplit is. Amikor teljesen megfőttek, készítek egy kis adag rántás és berántom vele a levest. Ha ez is megvan, akkor a kis doboz tejfölt is hozzá adom. Lehet rajta még egyet forralni és kész is a levesünk. :)
Nah, ezekről az álmokról le is tettem, amikor a Párom közölte, hogy ő inkább levest enne. Sebaj, azt is imádjuk. :)
Hozzávalók:
- 1 db közepes fej karfiol
- kis doboz tejföl
- 1 db nagyobb répa
- 1 db fehérrépa
- 1 db kisebb zeller (elhagyható)
- 2-3 db krumpli (Párom akkor szereti, ha sok van benne...)
A rántáshoz:
- zsír/olaj
- liszt
- pirospaprika
Elkészítés:
A karfiolt megmosom, kisebb rózsáira szedem. A répát és a fehérrépát felkarikázom, a zellert kisebb darabokra vágom. Együtt felteszem őket főni sós vízben (vagy vegetás vízben, szerintem úgy finomabb). Annyi vizet használjunk, amennyi levest szeretnénk. Amikor a zöldségek félig megfőttek, hozzáadom a felkockázott krumplit is. Amikor teljesen megfőttek, készítek egy kis adag rántás és berántom vele a levest. Ha ez is megvan, akkor a kis doboz tejfölt is hozzá adom. Lehet rajta még egyet forralni és kész is a levesünk. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése