Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 4-5 evőkanál tejföl
  • szerecsendió
  • só, fehérbors

Elkészítés:

Először elkészítjük a szószt hozzá: a tejfölt, a mézet, a mustárt és a fűszereket összekeverjük. Ízlés szerint lehet alakítani az arányokon. Utána a csirkét kicsontozzuk, megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.
Zsiradékon szép barnára pirítjuk. Ha megpirult a csirkénk, akkor ráöntjük a szószt. Én kb. fél deci vizet is adtam hozzá, hogy kicsit "levesesebb" legyen. Így főzzük még 15 percig. Ha szeretnénk, hogy sűrűbb legyen, liszttel vagy étkezési keményítővel lehet besűríteni. Ha szószosabb ételt szeretnénk, akkor csinálunk még egy kis szószt az arányok megtartásával és hozzáöntjük. :)

Gyors, egyszerű, finom és olcsóbb mint a bolti szósz.

Köretként kukoricás rizst ajánlok. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral