Zellerkrémleves, gazdagon
Viszonylag sűrűn készítek zellerkrémlevest, de a legutóbbi különösen jól sikerült.
Elmondom, hogy miért: csak 2 kisebb zellerem volt otthon, ami összevágva elég kevésnek bizonyult egy kiadós leveshez. Így hozzátettem még pár zöldséget és egy istenifinom leves kerekedett ki belőle. :)
Hozzávalók:
Az összes zöldséget apróra vágom és zsiradékon megpirítom őket. Amikor már szép aranybarnára pirult a zeller és a hagyma és a többi zöldség is, akkor felöntöm őket vízzel. Annyi víz, amennyi levest szeretnék. :) Ízesítem vegetával/sóval és borssal. Amikor megfőtt az összes zöldség, akkor botmixerrel pürésítem őket. Egy kis doboz tejfölt kikeverek egy kanál liszttel, teszek hozzá a forró levesből és csomó mentesre keverem. Ezzel a masszával behabarom a levest. Fontos, hogy csomó mentes legyen.
Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával tálalom. Aki szereti, sajtot is reszelhet bele a végén.
Gyors, finom, laktató és kiadós. :)
Elmondom, hogy miért: csak 2 kisebb zellerem volt otthon, ami összevágva elég kevésnek bizonyult egy kiadós leveshez. Így hozzátettem még pár zöldséget és egy istenifinom leves kerekedett ki belőle. :)
Hozzávalók:
- 2 kisebb zellergumó
- 1 db kisebb répa
- 1 db kisebb fehér répa
- 1 db kisebb hagyma
- 1db kisebb krumpli
- só, bors (esetleg vegeta vagy húsleves kocka)
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
Az összes zöldséget apróra vágom és zsiradékon megpirítom őket. Amikor már szép aranybarnára pirult a zeller és a hagyma és a többi zöldség is, akkor felöntöm őket vízzel. Annyi víz, amennyi levest szeretnék. :) Ízesítem vegetával/sóval és borssal. Amikor megfőtt az összes zöldség, akkor botmixerrel pürésítem őket. Egy kis doboz tejfölt kikeverek egy kanál liszttel, teszek hozzá a forró levesből és csomó mentesre keverem. Ezzel a masszával behabarom a levest. Fontos, hogy csomó mentes legyen.
Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával tálalom. Aki szereti, sajtot is reszelhet bele a végén.
Gyors, finom, laktató és kiadós. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése