Zellerkrémleves, gazdagon

Viszonylag sűrűn készítek zellerkrémlevest, de a legutóbbi különösen jól sikerült.
Elmondom, hogy miért: csak 2 kisebb zellerem volt otthon, ami összevágva elég kevésnek bizonyult egy kiadós leveshez. Így hozzátettem még pár zöldséget és egy istenifinom leves kerekedett ki belőle. :)

Hozzávalók:
  • 2 kisebb zellergumó
  • 1 db kisebb répa
  • 1 db kisebb fehér répa
  • 1 db kisebb hagyma
  • 1db kisebb krumpli
  • só, bors (esetleg vegeta vagy húsleves kocka)
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt 
Elkészítés:

Az összes zöldséget apróra vágom és zsiradékon megpirítom őket. Amikor már szép aranybarnára pirult a zeller és a hagyma és a többi zöldség is, akkor felöntöm őket vízzel. Annyi víz, amennyi levest szeretnék. :) Ízesítem vegetával/sóval és borssal. Amikor megfőtt az összes zöldség, akkor botmixerrel pürésítem őket. Egy kis doboz tejfölt kikeverek egy kanál liszttel, teszek hozzá a forró levesből és csomó mentesre keverem. Ezzel a masszával behabarom a levest. Fontos, hogy csomó mentes legyen.
Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával tálalom. Aki szereti, sajtot is reszelhet bele a végén.
Gyors, finom, laktató és kiadós. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral