Cukkini: 2. felvonás
Ahogyan ígértem, jön a második recept is: Cukkini görhöny (igen, mi így hívjuk, de tőlem lehet tócsni, mackó, lapcsánka, stb is). :)
Megmondom őszintén, baromira nem volt kedvem a 40 fokban még egy második fogást is csinálni, de kimaradt a tepsis cukkiniből pár hozzávaló (kicsinek bizonyult a tepsi), így muszáj voltam felhasználni őket. Nem dobunk ki semmit sem jelszó alatt!
Ami nálam kimaradt:
Az olajat felforrósítottam és kanállal kisebb adagokat tettem a masszából a forró olajba. A tetejüket lenyomkodtam, hogy laposak legyenek. Aranybarnára sütöttem mind a két oldalukat, majd lecsepegtettem a felesleges olajat róluk.
Mi fokhagymás tejföllel ettünk, szerintem úgy a legfinomabb. :)
Megmondom őszintén, baromira nem volt kedvem a 40 fokban még egy második fogást is csinálni, de kimaradt a tepsis cukkiniből pár hozzávaló (kicsinek bizonyult a tepsi), így muszáj voltam felhasználni őket. Nem dobunk ki semmit sem jelszó alatt!
Ami nálam kimaradt:
- 1,5 krumpli
- 1 kisebb cukkini
- 1 lilahagyma
- 2 db krumpli
- 1 db közepes cukkini
- 1-2 fej lilahagyma (ha kisebb, akkor 2 db)
- liszt (nem mértem, amennyi felvesz)
- 1 db tojás közepes tojás
- só, bors
- sajt (kb. 10 dkg) - én sima trappista sajtot használtam, de ha lett volna itthon füstölt, biztosan azt is teszek bele, mert imádom az ízét. Szerintem nyugodtan lehet kombinálni.
- olaj a sütéshez
Az olajat felforrósítottam és kanállal kisebb adagokat tettem a masszából a forró olajba. A tetejüket lenyomkodtam, hogy laposak legyenek. Aranybarnára sütöttem mind a két oldalukat, majd lecsepegtettem a felesleges olajat róluk.
Mi fokhagymás tejföllel ettünk, szerintem úgy a legfinomabb. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése