Cukkini: 2. felvonás

Ahogyan ígértem, jön a második recept is: Cukkini görhöny (igen, mi így hívjuk, de tőlem lehet tócsni, mackó, lapcsánka, stb is). :)
Megmondom őszintén, baromira nem volt kedvem a 40 fokban még egy második fogást is csinálni, de kimaradt a tepsis cukkiniből pár hozzávaló (kicsinek bizonyult a tepsi), így muszáj voltam felhasználni őket. Nem dobunk ki semmit sem jelszó alatt!

Ami nálam kimaradt:
  • 1,5 krumpli
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 lilahagyma
Hozzávalók, ha nem maradékból készítjük (több, mint 4 személyre ;)):
  • 2 db krumpli
  • 1 db közepes cukkini
  • 1-2 fej lilahagyma (ha kisebb, akkor 2 db)
  • liszt (nem mértem, amennyi felvesz)
  • 1 db tojás közepes tojás
  • só, bors
  • sajt (kb. 10 dkg) - én sima trappista sajtot használtam, de ha lett volna itthon füstölt, biztosan azt is teszek bele, mert imádom az ízét. Szerintem nyugodtan lehet kombinálni.
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 40 perc
 A kimaradt összetevőket lereszeltem (nahjó, a hagymát csak apróra vágtam), ehhez adtam 1 db tojást, sót, borsot, reszelt sajtot és annyi lisztet, amennyit felvett. Amikor a masszánk már jó nyúlós, ragad a kezünkhöz és mindenhova, akkor jó, akkor már nem fog szétesni. :)
Az olajat felforrósítottam és kanállal kisebb adagokat tettem a masszából a forró olajba. A tetejüket lenyomkodtam, hogy laposak legyenek. Aranybarnára sütöttem mind a két oldalukat, majd lecsepegtettem a felesleges olajat róluk.
Mi fokhagymás tejföllel ettünk, szerintem úgy a legfinomabb. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral