Tepsis csirke, agglegényeknek.

Párom kedvenc étele, ami gyors, egyszerű, 5 db hozzávalóból elkészíthető és még finom is.
Párom jegyezte meg, miközben azt figyelte, hogyan is készítem el, hogy ez egy igazi agglegény kaja, talán még ő is el tudná készíteni. Valóban. A recept Édesanyámtól származik.

Hozzávalók 4 személyre:
  1. Egy egész csirkemellfilé, én nagyobbat szoktam választani
  2. Vaj (én teavajat szoktam használni, általában egy 100 g-os vaj fele szükséges)
  3. 1 nagy doboz tejföl (330 g, de ízlés szerint lehet több, kevesebb is, a lényeg, hogy ettől lesz jó szaftos a csirkénk)
  4. Reszelt sajt (mennyiség szintén ízlés szerint, én annyit szoktam, hogy vastagon ellepje az ételt)
  5. Só, bors // vegeta
Elkészítési idő: 90 perc (előkészülettel együtt)
A csirkemellet kicsontozom, leszedem a bőrét, megmosom. Vékony szeletekre vágom és besózom.
Egy közepes méretű tepsi alját kikenem a vajjal és ráfektetem a csirkemell szeleteket. Erre ráöntöm a tejfölt és szépen elegyengetem, hogy mindenhová jusson. A tejfölbe ízlés szerint lehet keverni fűszereket, de vigyázzunk, a sajt is sós, a csirkét is besóztuk, óvatosan bánjuk az ízekkel. Szerintem ennek az ételnek a titka pont az egyszerűségében rejlik.
A tetejét bőségesen megszórom sajttal. Az egészet lefedem alufóliával és a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, alsó-felső sütésre. 40-50 percet szoktam alufólia alatt sütni, utána légkeveréses fokozaton addig sütöm, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

Nyugodtan lehet kombinálni a tejfölt akár joghurttal, kefirrel is, én is szoktam.
A csirke hamar megpuhul az alufólia alatt, de szeretek biztosra menni és jól átsütni.

Köretnek mellé rizst ajánlok, majonézt, párolt zöldséget.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral