Tepsis csirke, agglegényeknek.
Párom kedvenc étele, ami gyors, egyszerű, 5 db hozzávalóból elkészíthető és még finom is.
Párom jegyezte meg, miközben azt figyelte, hogyan is készítem el, hogy ez egy igazi agglegény kaja, talán még ő is el tudná készíteni. Valóban. A recept Édesanyámtól származik.
Hozzávalók 4 személyre:
Egy közepes méretű tepsi alját kikenem a vajjal és ráfektetem a csirkemell szeleteket. Erre ráöntöm a tejfölt és szépen elegyengetem, hogy mindenhová jusson. A tejfölbe ízlés szerint lehet keverni fűszereket, de vigyázzunk, a sajt is sós, a csirkét is besóztuk, óvatosan bánjuk az ízekkel. Szerintem ennek az ételnek a titka pont az egyszerűségében rejlik.
A tetejét bőségesen megszórom sajttal. Az egészet lefedem alufóliával és a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, alsó-felső sütésre. 40-50 percet szoktam alufólia alatt sütni, utána légkeveréses fokozaton addig sütöm, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Nyugodtan lehet kombinálni a tejfölt akár joghurttal, kefirrel is, én is szoktam.
A csirke hamar megpuhul az alufólia alatt, de szeretek biztosra menni és jól átsütni.
Köretnek mellé rizst ajánlok, majonézt, párolt zöldséget.
Párom jegyezte meg, miközben azt figyelte, hogyan is készítem el, hogy ez egy igazi agglegény kaja, talán még ő is el tudná készíteni. Valóban. A recept Édesanyámtól származik.
Hozzávalók 4 személyre:
- Egy egész csirkemellfilé, én nagyobbat szoktam választani
- Vaj (én teavajat szoktam használni, általában egy 100 g-os vaj fele szükséges)
- 1 nagy doboz tejföl (330 g, de ízlés szerint lehet több, kevesebb is, a lényeg, hogy ettől lesz jó szaftos a csirkénk)
- Reszelt sajt (mennyiség szintén ízlés szerint, én annyit szoktam, hogy vastagon ellepje az ételt)
- Só, bors // vegeta
Egy közepes méretű tepsi alját kikenem a vajjal és ráfektetem a csirkemell szeleteket. Erre ráöntöm a tejfölt és szépen elegyengetem, hogy mindenhová jusson. A tejfölbe ízlés szerint lehet keverni fűszereket, de vigyázzunk, a sajt is sós, a csirkét is besóztuk, óvatosan bánjuk az ízekkel. Szerintem ennek az ételnek a titka pont az egyszerűségében rejlik.
A tetejét bőségesen megszórom sajttal. Az egészet lefedem alufóliával és a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, alsó-felső sütésre. 40-50 percet szoktam alufólia alatt sütni, utána légkeveréses fokozaton addig sütöm, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.
Nyugodtan lehet kombinálni a tejfölt akár joghurttal, kefirrel is, én is szoktam.
A csirke hamar megpuhul az alufólia alatt, de szeretek biztosra menni és jól átsütni.
Köretnek mellé rizst ajánlok, majonézt, párolt zöldséget.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése