Mascarponés pohárkrém eperszósszal...
Az évfordulónkra minden évben valami különlegességgel, vagy a párom kedvenc ételével készülök. Azonban, mióta külön lakunk, nincs időm 3 fogásos vacsorákat, ebédeket főzni, főleg nem hétköznap, így elkezdtem nagyon gyors receptek után bújni az internetet. Leginkább az édesség aggasztott, de végül megoldottam. Nagyon sok szimpatikus pohárkrém receptet láttam, de úgy igazán egyiket sem éreztem magaménak, így elkészítettem a sajátomat.
Nagy sikert aratott, a párom habzsolta és azóta már többször került az asztalra desszertként.
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A tejszínt felverem habnak, aki szeretne, adhat hozzá habfixálót is. A mascarponét kikeverem porcukorral, de vigyázat, a tejszín is édes, így először csak keveset adjunk hozzá. Óvatosan összeforgatom a tejszínt és a mascarponét egymással. Ellenőrzöm, hogy mennyire édes, és ha kell, adok még hozzá porcukrot.
Az epreket megmosom, pár szebb szemet félre rakok a díszítéshez. Miután leszedtem az eprek szárát, bedobom őket a turmixgépbe és öntök egy nagyon pici (talán egy kupaknyi) málnaecetet rájuk. Ettől savanykás zamata lesz. Ha nagyon savanyú, porcukorral lehet segíteni rajta. Volt, hogy én is megtettem. :)
Annyira turmixolom össze, hogy maradjanak a pépben eperdarabkák is.
Ezután egy szép üvegtálkába rétegezem a mascarponés krémet és az eperszószt: krém - szósz, krém - szósz. A tetejét szív alakúra vágott eprekkel, citromfűvel, macskanyelvvel és egy db kör alakú csokis keksszel díszítem, de igazából ez már csak a fantáziátokra van bízva.
Pár órára hűtőbe teszem, de szerintem nem baj, hogyha egy egész éjszakát ott pihen, mert akkor áll össze teljesen a krém.
Fogyasszátok egészséggel! :)
Nagy sikert aratott, a párom habzsolta és azóta már többször került az asztalra desszertként.
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl habtejszín (Hulala)
- porcukor ízlés szerint
- málnaecet (lehet sima sima citrom is)
- 20 dkg eper
- macskanyelv
- citromfű
- eper
- csokis kekszek
Elkészítés:
A tejszínt felverem habnak, aki szeretne, adhat hozzá habfixálót is. A mascarponét kikeverem porcukorral, de vigyázat, a tejszín is édes, így először csak keveset adjunk hozzá. Óvatosan összeforgatom a tejszínt és a mascarponét egymással. Ellenőrzöm, hogy mennyire édes, és ha kell, adok még hozzá porcukrot.
Az epreket megmosom, pár szebb szemet félre rakok a díszítéshez. Miután leszedtem az eprek szárát, bedobom őket a turmixgépbe és öntök egy nagyon pici (talán egy kupaknyi) málnaecetet rájuk. Ettől savanykás zamata lesz. Ha nagyon savanyú, porcukorral lehet segíteni rajta. Volt, hogy én is megtettem. :)
Annyira turmixolom össze, hogy maradjanak a pépben eperdarabkák is.
Ezután egy szép üvegtálkába rétegezem a mascarponés krémet és az eperszószt: krém - szósz, krém - szósz. A tetejét szív alakúra vágott eprekkel, citromfűvel, macskanyelvvel és egy db kör alakú csokis keksszel díszítem, de igazából ez már csak a fantáziátokra van bízva.
Pár órára hűtőbe teszem, de szerintem nem baj, hogyha egy egész éjszakát ott pihen, mert akkor áll össze teljesen a krém.
Fogyasszátok egészséggel! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése