Gazpacho, amolyan Krisztásan
Sok helyen láttam a receptet és mivel egyszerűnek tűnt (az is), ki szerettem volna próbálni. Finom, de a kedvencem nem lesz, mert a gyomorsavam nem képes ennyi nyers zöldséget feldolgozni sajnos :(
Hozzávalók:
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, állni hagyjuk pár percig a forró vízben, majd lehúzzuk a bőrét. Az uborkát és paprikát karikákra vágjuk, a hagymákat felaprítjuk. Az összes hozzávalót (tényleg mindent) összeturmixoljuk jó alaposan és kész is. Ha túl sűrű, akkor vízzel hígítjuk.
Én pirítóssal tálaltam, amire mozzarellát olvasztottam.
:)
Egy pohár jó rosé illik hozzá. ;)
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb paradicsom
- 1 db közepes kígyóuborka
- 1 db paprika
- fél hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 g paradicsompüré
- 1 tk oregánó
- fél dl olívaolaj
- 1 kk balzsamecet
- ha szükséges, víz
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, állni hagyjuk pár percig a forró vízben, majd lehúzzuk a bőrét. Az uborkát és paprikát karikákra vágjuk, a hagymákat felaprítjuk. Az összes hozzávalót (tényleg mindent) összeturmixoljuk jó alaposan és kész is. Ha túl sűrű, akkor vízzel hígítjuk.
Én pirítóssal tálaltam, amire mozzarellát olvasztottam.
:)
Egy pohár jó rosé illik hozzá. ;)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése