Gazpacho, amolyan Krisztásan

Sok helyen láttam a receptet és mivel egyszerűnek tűnt (az is), ki szerettem volna próbálni. Finom, de a kedvencem nem lesz, mert a gyomorsavam nem képes ennyi nyers zöldséget feldolgozni sajnos :(

Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb paradicsom
  • 1 db közepes kígyóuborka
  • 1 db paprika
  • fél hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 g paradicsompüré
  • 1 tk oregánó
  • fél dl olívaolaj
  • 1 kk balzsamecet
  • ha szükséges, víz

Elkészítés:

A paradicsomot leforrázzuk, állni hagyjuk pár percig a forró vízben, majd lehúzzuk a bőrét. Az uborkát és paprikát karikákra vágjuk, a hagymákat felaprítjuk. Az összes hozzávalót (tényleg mindent) összeturmixoljuk jó alaposan és kész is. Ha túl sűrű, akkor vízzel hígítjuk.

Én pirítóssal tálaltam, amire mozzarellát olvasztottam.
:)

Egy pohár jó rosé illik hozzá. ;)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral