Kókusztejes csirke
Már régen szemeztem a kókusztej és csirke kombóval, de nem tudtam, hogy milyen fűszert tegyek bele, hogy jó is legyen. A barátnőm viszont meglepett rengeteg szárított fűszerrel (édesapja keze munkája), amiket alig vártam/várom, hogy kipróbálhassam. Szóval így esett, hogy végül citromfüvet és extra erős ház chilit tettem az ételbe.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. Olajon vagy zsíron megpirítjuk. Amikor már kapott egy kis színt, ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a fűszereket a bazsalikom kivételével. Ügyeljünk rá, hogy a csirkefűszersó már alapból is jó sós, tehát ne sózzuk el.
Hagyjuk összefőzni. Szépen be fog sűrűsödni. A bazsalikomot a végén tépkedjük bele. Ha esetleg túl sűrű lett az étel, vízzel/tejjel lehet rajta hígítani. Én rizzsel tálaltam, de a kukoricás rizs is remekül illik hozzá.
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell
- 400 ml kókusztej
- 1 kk házi chili (vagy kinek milyen van otthon, de el is hagyható)
- csirkefűszersó (nálam Knorr)
- 2-3 tk szárított citromfű
- friss bazsalikom ízlés szerint
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. Olajon vagy zsíron megpirítjuk. Amikor már kapott egy kis színt, ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a fűszereket a bazsalikom kivételével. Ügyeljünk rá, hogy a csirkefűszersó már alapból is jó sós, tehát ne sózzuk el.
Hagyjuk összefőzni. Szépen be fog sűrűsödni. A bazsalikomot a végén tépkedjük bele. Ha esetleg túl sűrű lett az étel, vízzel/tejjel lehet rajta hígítani. Én rizzsel tálaltam, de a kukoricás rizs is remekül illik hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése