Kókusztejes csirke

Már régen szemeztem a kókusztej és csirke kombóval, de nem tudtam, hogy milyen fűszert tegyek bele, hogy jó is legyen. A barátnőm viszont meglepett rengeteg szárított fűszerrel (édesapja keze munkája), amiket alig vártam/várom, hogy kipróbálhassam. Szóval így esett, hogy végül citromfüvet és extra erős ház chilit tettem az ételbe.

Hozzávalók:
  • egy egész csirkemell
  • 400 ml kókusztej
  • 1 kk házi chili (vagy kinek milyen van otthon, de el is hagyható)
  • csirkefűszersó (nálam Knorr)
  • 2-3 tk szárított citromfű
  • friss bazsalikom ízlés szerint
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. Olajon vagy zsíron  megpirítjuk. Amikor már kapott egy kis színt, ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a fűszereket a bazsalikom kivételével. Ügyeljünk rá, hogy a csirkefűszersó már alapból is jó sós, tehát ne sózzuk el.
Hagyjuk összefőzni. Szépen be fog sűrűsödni. A bazsalikomot a végén tépkedjük bele. Ha esetleg túl sűrű lett az étel, vízzel/tejjel lehet rajta hígítani. Én rizzsel tálaltam, de a kukoricás rizs is remekül illik hozzá.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral