Málnás tejföltorta

Anyukám receptje alapján. :)

Hozzávalók egy kicsike tortaformához:
  • 2 nagy tejföl (2*330 g)
  • 50 dkg málna
  • cukor ízlés szerint, nálam 5-6 ek.
  • ~40 db babapiskóta
Elkészítés:

A málnát megmossuk. A tejfölt összekeverjük a cukorral és megkóstoljuk, hogy elég édes-e.
A tortaforma aljába kenünk egy kis cukros tejfölt majd erre fektetjük a babapiskóták felét. A babapiskótára jön a cukros tejföl fele és erre a málna fele. A málna is lehet ízlés szerint, kinek mi az igénye. A málnára egy picike krém, erre a piskóta másik fele, majd erre a maradék krém. A megmaradt málnával díszítjük a tortát. Szezonális, más gyümölccsel nem próbáltam. Egy éjszakát állnia kell a hűtőben, de megéri várni. Nagyon finom, nem folyik szét. Édesen krémes, de a málnától mégis savanykás.

A képért bocsánat, mire odajutottam, hogy lefényképezem, eltűnt a nagy része...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral