Chilis bab
Fűszeres, kellemesen csípős, nagyon laktató és baromi finom.
Hozzávalók:
A hagymákat apróra vágjuk, zsiradékon megpirítjuk. Ha kész, rádobjuk a darált husit és azt is lepirítjuk. Ha ez is kész, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Ha azt látjuk, hogy nem elég szaftos, nyugodtan adhatunk hozzá vizet még. Befűszerezzük. Mindent ízlés szerint teszünk bele. Köményből mehet kicsit több. A fahéj rudat beledobjuk és végig benne hagyjuk, had főljön. A csokit is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. Van otthon zellerem, amit hónapok óta nevelgetek, így én dobtam bele egy friss zellerlevelet is, de amúgy ez csak olyan plusz, nem ront, vagy javít rajta. Alacsony lángon, időnként megkeverve hagyjuk összefőni az egészet. Ha marhahúsunk van, akkor ez hosszabb idő, én a sertést 30-40 percig hagytam így. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a babot és a kukoricát és még 30 percig hagyjuk főni az egészet. HA időközben elfőtt a szaft alóla, akkor vízzel, paradicsomszósszal lehet pótolni, de figyeljünk arra, hogy ilyenkor a fűszerezést is higítjuk. Utána elzárjuk és kész is.
Hozzávalók:
- fél kg darált hús (nálam házi sertés, eredetiben marha, de akár lehet vegyes is)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babkonzerv
- 1 db kukoricakonzerv
- 1 üveg/doboz sűrített paradicsom
- chili
- só és bors
- 1 rúd fahéj
- őrölt római kömény
- oregánó
- bazsalikom
- 3 kocka étcsoki (jó minőségű, nálam 70%-os)
A hagymákat apróra vágjuk, zsiradékon megpirítjuk. Ha kész, rádobjuk a darált husit és azt is lepirítjuk. Ha ez is kész, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Ha azt látjuk, hogy nem elég szaftos, nyugodtan adhatunk hozzá vizet még. Befűszerezzük. Mindent ízlés szerint teszünk bele. Köményből mehet kicsit több. A fahéj rudat beledobjuk és végig benne hagyjuk, had főljön. A csokit is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. Van otthon zellerem, amit hónapok óta nevelgetek, így én dobtam bele egy friss zellerlevelet is, de amúgy ez csak olyan plusz, nem ront, vagy javít rajta. Alacsony lángon, időnként megkeverve hagyjuk összefőni az egészet. Ha marhahúsunk van, akkor ez hosszabb idő, én a sertést 30-40 percig hagytam így. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a babot és a kukoricát és még 30 percig hagyjuk főni az egészet. HA időközben elfőtt a szaft alóla, akkor vízzel, paradicsomszósszal lehet pótolni, de figyeljünk arra, hogy ilyenkor a fűszerezést is higítjuk. Utána elzárjuk és kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése