Gesztenyés süti

Egyszerű, nagymamám receptje alapján, így csak jó lehet.

Hozzávalók:
  • Sütünk egy 1 tojásos csokis piskótát, a receptet itt találjátok: http://biedronkafoz.blogspot.hu/2017/01/1-tojasos-csokis-piskota.html
  • 1 csomag gesztenyepüré (sima, fagyasztott)
  • 10 dkg puha vaj (nem margarin, nem ráma)
  • porcukor
  • pár csepp rumaroma
  • 1 csomag főzőpuding
  • 3-4 dl tej
  • cukor (4 evőkanál)
  • 2 tábla jó minőségű étcsokoládé 
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótát megsütjük a leírtak szerint és hagyjuk hűlni. A pudingporból, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Fontos, hogy sűrű legyen és ne folyjon.  Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a puha vajat, a rumaromát és a kiolvadt gesztenyepürét. Robotgéppel jól eldolgozzuk. Ha így nem találjuk elég édesnek, akkor porcukrot keverünk hozzá. Ízlés dolga. A krémet rákenjük a piskóta tetejére és egyenletesen eloszlatjuk.
A csokit és a 3 dkg vajat felolvasztjuk, folyamatos keverés mellett. Nem égetjük le!
Amint felolvadt, egyenletesen rácsorgatjuk a süti tetejére, megvárjuk, amíg megköt és kész is.
Fogyasszátok egészséggel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral