Gesztenyés süti
Egyszerű, nagymamám receptje alapján, így csak jó lehet.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A piskótát megsütjük a leírtak szerint és hagyjuk hűlni. A pudingporból, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Fontos, hogy sűrű legyen és ne folyjon. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a puha vajat, a rumaromát és a kiolvadt gesztenyepürét. Robotgéppel jól eldolgozzuk. Ha így nem találjuk elég édesnek, akkor porcukrot keverünk hozzá. Ízlés dolga. A krémet rákenjük a piskóta tetejére és egyenletesen eloszlatjuk.
A csokit és a 3 dkg vajat felolvasztjuk, folyamatos keverés mellett. Nem égetjük le!
Amint felolvadt, egyenletesen rácsorgatjuk a süti tetejére, megvárjuk, amíg megköt és kész is.
Fogyasszátok egészséggel.
Hozzávalók:
- Sütünk egy 1 tojásos csokis piskótát, a receptet itt találjátok: http://biedronkafoz.blogspot.hu/2017/01/1-tojasos-csokis-piskota.html
- 1 csomag gesztenyepüré (sima, fagyasztott)
- 10 dkg puha vaj (nem margarin, nem ráma)
- porcukor
- pár csepp rumaroma
- 1 csomag főzőpuding
- 3-4 dl tej
- cukor (4 evőkanál)
- 2 tábla jó minőségű étcsokoládé
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
A piskótát megsütjük a leírtak szerint és hagyjuk hűlni. A pudingporból, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. Fontos, hogy sűrű legyen és ne folyjon. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor hozzákeverjük a puha vajat, a rumaromát és a kiolvadt gesztenyepürét. Robotgéppel jól eldolgozzuk. Ha így nem találjuk elég édesnek, akkor porcukrot keverünk hozzá. Ízlés dolga. A krémet rákenjük a piskóta tetejére és egyenletesen eloszlatjuk.
A csokit és a 3 dkg vajat felolvasztjuk, folyamatos keverés mellett. Nem égetjük le!
Amint felolvadt, egyenletesen rácsorgatjuk a süti tetejére, megvárjuk, amíg megköt és kész is.
Fogyasszátok egészséggel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése