Kínai zöldséges csirke

Gyors, laktató és mutatós. És finom. Tökéletes vacsora. :)

Hozzávalók:
  • egy egész csirkemell, kb 70 dkg
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 db répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 cm gyömbér
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • ízlés szerint chili (nálam házi)
  •  1 evőkanál szezámmag
  • ízlés szerint sózatlan földimogyoró (én 3 marékkal tettem bele)
  • 1 evőkanál zsiradék

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A mézet, chilit, szójaszószt és fokhagymát összekeverjük, ez lesz a pác. A pácba forgatjuk a csirkét és min. fél órát állni hagyjuk. Addig előkészítjük a zöldségeket, feltesszük a köretet főni.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Köretnek én sima rizst készítettem, addig azt is feltettem főni.
Ha a csirke eleget állt, egy wok-ban zsiradékot forrósítunk és a páccal együtt beledobjuk a csirkét. Lepirítjuk, amíg szép színt nem kap. Kóstoljuk meg, hogy mennyire sós vagy édes, mindenki saját ízlése szerint ízesítse. Én még tettem hozzá szójaszószt. A gyömbért belereszeljük, a szezámmagot is beleszórjuk és jól összepirítjuk az egészet. Ha kész, külön tálba félretesszük. A csirke visszamaradt zsírján lepirítjuk a zöldségeket és a mogyorót, de a medvehagymát csak a végén tesszük bele. Én szeretem, ha a zöldségek még ropognak, így nem teljesen puhára főztem őket.
Utána ebbe beleborítjuk a csirkét, egyet még rottyantunk rajta és kész is van.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral