Kínai zöldséges csirke
Gyors, laktató és mutatós. És finom. Tökéletes vacsora. :)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A mézet, chilit, szójaszószt és fokhagymát összekeverjük, ez lesz a pác. A pácba forgatjuk a csirkét és min. fél órát állni hagyjuk. Addig előkészítjük a zöldségeket, feltesszük a köretet főni.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Köretnek én sima rizst készítettem, addig azt is feltettem főni.
Ha a csirke eleget állt, egy wok-ban zsiradékot forrósítunk és a páccal együtt beledobjuk a csirkét. Lepirítjuk, amíg szép színt nem kap. Kóstoljuk meg, hogy mennyire sós vagy édes, mindenki saját ízlése szerint ízesítse. Én még tettem hozzá szójaszószt. A gyömbért belereszeljük, a szezámmagot is beleszórjuk és jól összepirítjuk az egészet. Ha kész, külön tálba félretesszük. A csirke visszamaradt zsírján lepirítjuk a zöldségeket és a mogyorót, de a medvehagymát csak a végén tesszük bele. Én szeretem, ha a zöldségek még ropognak, így nem teljesen puhára főztem őket.
Utána ebbe beleborítjuk a csirkét, egyet még rottyantunk rajta és kész is van.
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell, kb 70 dkg
- 1 db pritaminpaprika
- 1 db répa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm gyömbér
- 1 csokor medvehagyma
- 1 evőkanál méz
- 4 evőkanál szójaszósz
- ízlés szerint chili (nálam házi)
- 1 evőkanál szezámmag
- ízlés szerint sózatlan földimogyoró (én 3 marékkal tettem bele)
- 1 evőkanál zsiradék
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A mézet, chilit, szójaszószt és fokhagymát összekeverjük, ez lesz a pác. A pácba forgatjuk a csirkét és min. fél órát állni hagyjuk. Addig előkészítjük a zöldségeket, feltesszük a köretet főni.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Köretnek én sima rizst készítettem, addig azt is feltettem főni.
Ha a csirke eleget állt, egy wok-ban zsiradékot forrósítunk és a páccal együtt beledobjuk a csirkét. Lepirítjuk, amíg szép színt nem kap. Kóstoljuk meg, hogy mennyire sós vagy édes, mindenki saját ízlése szerint ízesítse. Én még tettem hozzá szójaszószt. A gyömbért belereszeljük, a szezámmagot is beleszórjuk és jól összepirítjuk az egészet. Ha kész, külön tálba félretesszük. A csirke visszamaradt zsírján lepirítjuk a zöldségeket és a mogyorót, de a medvehagymát csak a végén tesszük bele. Én szeretem, ha a zöldségek még ropognak, így nem teljesen puhára főztem őket.
Utána ebbe beleborítjuk a csirkét, egyet még rottyantunk rajta és kész is van.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése