Ami a kínai tésztából kimaradt, avagy dupla sajtos brokkoli 4 hozzávalóból
A kínai tészta készítésekor kimaradt fél fej brokkoli, amit nem akartam kidobni, levesnek kevésnek találtam, így gyorsan kellet valami finomat kitalálni. Ezt sikerült:
Hozzávalók 3 kis adaghoz:
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem, a szárát kis darabokra vágom és enyhén sós vízben 15 percig főzöm. Utána hőálló tálba teszem. Ráöntök a tetejére 1 tömlős sajtot és villával jól elkeverem őket. Ráteszek a tetejére 3 szelet fekete erdei sonkát és rászórom a parmezánt.
15 percig alsó-felső sütésen 160 fokon sütöm, majd 5-10 percig légkeverésre kapcsolok.
Nagyon finom lett.
Természetesen, készíthető belőle több is, akkor a hozzávalókat az arányoknak megfelelően emeljük meg.
Hozzávalók 3 kis adaghoz:
- fél fej brokkoli
- 1 tömlős sajt
- 10 dkg parmezán
- 3 szelet fekete erdei sonka
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem, a szárát kis darabokra vágom és enyhén sós vízben 15 percig főzöm. Utána hőálló tálba teszem. Ráöntök a tetejére 1 tömlős sajtot és villával jól elkeverem őket. Ráteszek a tetejére 3 szelet fekete erdei sonkát és rászórom a parmezánt.
15 percig alsó-felső sütésen 160 fokon sütöm, majd 5-10 percig légkeverésre kapcsolok.
Nagyon finom lett.
Természetesen, készíthető belőle több is, akkor a hozzávalókat az arányoknak megfelelően emeljük meg.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése