Fehércsokis, ananászos muffin mézzel
És akkor jöjjön a másik muffin receptje. Nah, ebbe tényleg mindent beletettem, amit találtam. Nem bántam meg.
Hozzávalók:
Ahogyan a másik receptnél is a cukrot, mézet, tojást, málnaecetet és vaníliáscukrot habosra keverem. Hozzáadom a tejet és az olajat, majd a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor. Az ananászt apró darabokra vágom és azt is a masszába forgatom. A muffinformát kikenem vajjal, vagy kapszlikkal kibélelem és belekanalazom a masszát a forma a 3/4-ig. A tetejére dobálom a fehér csokicseppeket és mehetnek is a sütőbe. Ők is szépen megnőnek.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, vagy tűpróbáig sütöm. Alsó-felső sütés.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 3/4 bögre kristálycukor
- 3/4 bögre tej
- 1/2 bögre olaj
- 2 ek. méz (nálam fekete bodzából készült méz, amitől érdekes lilás színe lett)
- 4 szelet friss ananász (lehet konzerv is, de akkor nagyon csöpögtessük le)
- 10 dkg fehér csokicsepp, vagy sima fehér csoki
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 vaníliáscukor
- 1 csepp málnaecet (elhagyható)
Ahogyan a másik receptnél is a cukrot, mézet, tojást, málnaecetet és vaníliáscukrot habosra keverem. Hozzáadom a tejet és az olajat, majd a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor. Az ananászt apró darabokra vágom és azt is a masszába forgatom. A muffinformát kikenem vajjal, vagy kapszlikkal kibélelem és belekanalazom a masszát a forma a 3/4-ig. A tetejére dobálom a fehér csokicseppeket és mehetnek is a sütőbe. Ők is szépen megnőnek.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, vagy tűpróbáig sütöm. Alsó-felső sütés.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése