Fehércsokis, ananászos muffin mézzel

És akkor jöjjön a másik muffin receptje. Nah, ebbe tényleg mindent beletettem, amit találtam. Nem bántam meg.

Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 3/4 bögre tej
  • 1/2 bögre olaj
  •  2 ek. méz (nálam fekete bodzából készült méz, amitől érdekes lilás színe lett)
  • 4 szelet friss ananász (lehet konzerv is, de akkor nagyon csöpögtessük le)
  • 10 dkg fehér csokicsepp, vagy sima fehér csoki
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 vaníliáscukor
  • 1 csepp málnaecet (elhagyható)
Elkészítés:
Ahogyan a másik receptnél is a cukrot, mézet, tojást, málnaecetet és vaníliáscukrot habosra keverem. Hozzáadom a tejet és az olajat, majd a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor. Az ananászt apró darabokra vágom és azt is a masszába forgatom. A muffinformát kikenem vajjal, vagy kapszlikkal kibélelem és belekanalazom a masszát a forma a 3/4-ig. A tetejére dobálom a fehér csokicseppeket és mehetnek is a sütőbe. Ők is szépen megnőnek.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, vagy tűpróbáig sütöm. Alsó-felső sütés.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral