Hot-dog leveles tésztából
Volt otthon egy csomag virsli, aminek már csak napjai voltak hátra a lejárati dátum szerint. A fagyasztóban általában mindig van leveles tészta, így jött az isteni szikra, hogy legyen hot-dog!
Saját kútfőből, random nasi.
Hozzávalók 20 db-hoz:
A leveles tésztát kb. 1-2 cm vastagra kinyújtjuk, ne legyen túl vastag . A virsliket félbe vágjuk, a sajtot apró darabokra szeljük, vagy lereszeljük. A tésztát vékonyan megkenjük ketchuppal és mustárral, majd egyenlő téglalapokra vágjuk. Hosszában max. 10 cm, széltében a virslitől függ. A virsliket a rövidebb oldal aljára helyezzük, eléjük teszünk egy kis sajtot és feltekerjük a téglalapot. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hot-dogokat és megkenjük őket tojással. A tetejüket megszórjuk szezámmal és betoljuk a sütőbe őket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsülnek. Alsó-felső sütés.
Saját kútfőből, random nasi.
Hozzávalók 20 db-hoz:
- 10 db virsli
- 1 csomag leveles tészta
- 5 szelet chedar sajt, vagy 10 dkg.
- ketchup
- mustár
- szezámmag
- 1 db tojás
A leveles tésztát kb. 1-2 cm vastagra kinyújtjuk, ne legyen túl vastag . A virsliket félbe vágjuk, a sajtot apró darabokra szeljük, vagy lereszeljük. A tésztát vékonyan megkenjük ketchuppal és mustárral, majd egyenlő téglalapokra vágjuk. Hosszában max. 10 cm, széltében a virslitől függ. A virsliket a rövidebb oldal aljára helyezzük, eléjük teszünk egy kis sajtot és feltekerjük a téglalapot. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hot-dogokat és megkenjük őket tojással. A tetejüket megszórjuk szezámmal és betoljuk a sütőbe őket.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt megsülnek. Alsó-felső sütés.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése