Kínai zöldséges tészta

Már régóta állt nálunk egy csomag kínai tészta, amit meg szerettem volna csinálni. Nem tudtam mit kitalálni először, de végül itt is győzött az egyszerűség. Vettem brokkolit és édesköményt, volt otthon répa, így minden adott volt már. Most mindent fél adag zöldségekből csináltam, de aki szereti a sok sok zöldséget, az nyugodtan beleteheti a normális adagokat. Nálunk a Zúr miatt óvatosan kell bánni a zöldség adagokkal.
Örülök, hogy ezt is megette. :) A fűszerezés is egyszerűre sikerült, legközelebb több fűszert teszek bele.

Hozzávalók:
  • 60 dkg csont nélküli csirkemell
  • fél fej brokkoli
  • fél fej édeskömény
  • 1 db répa (ha kicsik a répák, akkor kettő)
  • 4 fej fokhagyma
  • 4 fej hagyma
  • só, bors
  •  tökmagolaj
  • 10 ek. wok szósz/szója szósz
  • 2-3 ek. szezámmag
  • fél üveg babcsíra 
  • egy csomag kínai tészta

Elkészítés:

A zöldségeket előkészítettem: megpucoltam, megmostam és felszeleteltem őket. A hagymákat karikára, a répát és az édesköményt hosszanti irányban vékony csíkokra, a brokkoli rózsáit pedig 4 felé vágtam. A fokhagymát apróra zúzzuk. A csirkemellet szintén megmossuk, majd ízlés szerint felvágjuk. Én kis kockákra vágtam.
Ezután kezdődhet a főzés:
A hagymát 2 ek. tökmagolajon megfonnyasztottam, majd félre tettem. Erre az olajra tettem a darabokra vágott csirkemellet és a zúzott fokhagymát majd készre pirítottam őket. Mikor készen lett, tányérra szedtem és félretettem. Utána a felvágott zöldségeket 1 ek. tökmagolajon elkezdtem pirítani, hozzá öntöttem a korábban már megfonnyasztott hagymát. Amikor a brokkoli szép haragos zöld lett, ráöntöttem fél pohár vizet (kb 1,5 dl) és 5 ek wok szószt, a szezámmagot, majd összefőztem az egészet. A babcsírát elég a vége felé hozzáadni. Fontos, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, nem kell őket teljesen puhára főzni.
Mindeközben a tésztát is elkészítettem. Ezt a tészta fajtát 4 percre forró vízbe kell tenni, majd utána állni hagyni. Nálam 15 percet állt körülbelül.
Amikor a zöldségek állaga megfelelő lett, hozzájuk öntöttem a kész tésztát, adtam hozzá még 5 ek. wok szószt és jól átkevertem, átforrósítottam, Kóstoljuk meg, ízlés szerint lehet ízesíteni sóval, borssal, gyömbérrel, petrezselyemmel, chilivel, citrommal, tehát amivel gondoljuk. Én most még borsoztam és sóztam.
A csirkemellet nem kevertem a tésztába, mindenki annyit szed belőle, amennyi neki jól esik. Tálaláskor a tetejére szórtam pár darabot.
Finom lett, keleties ízvilág, viszont nem lett szószos. Legközelebb kicsit szószosabbra és fűszeresebbre fogom főzni,addig még kitalálom, hogyan. Első próbálkozásra viszont ez is teljesen jó. És a Zúr is megette, sőt, ízlett neki! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral