Céklakrém

A hűtőben árválkodott egy cékla, de nem tudtam mit kitalálni belőle: leves, sült cékla, stb. Végül a krém mellett döntöttem. Először azt hittem, csak én vagyok ennyire elvetemült, de a neten több receptet is találtam, így megnyugodtam. Én csak egy db céklát áldoztam fel erre a célra, mivel úgyis csak én fogom enni. :)

Hozzávalók:
  • 1 db cékla
  • 2 tk. tökmagolaj
  • 2 tk. tormás mustár
  • 1 ek. tejföl
  • pár csepp friss citromlé
  • szárított metélőhagyma (frissel finomabb, de munkahelyre nem vállaltam be)
  • petrezselyem
Elkészítés:

A céklát félbe vágtam, mind a két felét alufóliába csomagoltam és egy órára sütőbe tettem. Alsó-felső sütés, 180 fok. Egy óra múlva kivettem, feldaraboltam és aprítógépben pépesre aprítottam. Összekevertem a többi hozzávalóval és egy éjszakára hűtőbe tettem. Nekem nagyon hiányzik belőle a fokhagyma, hagyma... de az irodába nem mertem bevállalni.... :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral