Céklakrém
A hűtőben árválkodott egy cékla, de nem tudtam mit kitalálni belőle: leves, sült cékla, stb. Végül a krém mellett döntöttem. Először azt hittem, csak én vagyok ennyire elvetemült, de a neten több receptet is találtam, így megnyugodtam. Én csak egy db céklát áldoztam fel erre a célra, mivel úgyis csak én fogom enni. :)
Hozzávalók:
A céklát félbe vágtam, mind a két felét alufóliába csomagoltam és egy órára sütőbe tettem. Alsó-felső sütés, 180 fok. Egy óra múlva kivettem, feldaraboltam és aprítógépben pépesre aprítottam. Összekevertem a többi hozzávalóval és egy éjszakára hűtőbe tettem. Nekem nagyon hiányzik belőle a fokhagyma, hagyma... de az irodába nem mertem bevállalni.... :D
Hozzávalók:
- 1 db cékla
- 2 tk. tökmagolaj
- 2 tk. tormás mustár
- 1 ek. tejföl
- só
- pár csepp friss citromlé
- szárított metélőhagyma (frissel finomabb, de munkahelyre nem vállaltam be)
- petrezselyem
A céklát félbe vágtam, mind a két felét alufóliába csomagoltam és egy órára sütőbe tettem. Alsó-felső sütés, 180 fok. Egy óra múlva kivettem, feldaraboltam és aprítógépben pépesre aprítottam. Összekevertem a többi hozzávalóval és egy éjszakára hűtőbe tettem. Nekem nagyon hiányzik belőle a fokhagyma, hagyma... de az irodába nem mertem bevállalni.... :D
Megjegyzések
Megjegyzés küldése