Fűszeres Répakrémleves
Anyukám receptje alapján. Ez egy szép adag leves lesz, aki csak magának főzi, az nyugodtan felezze le a hozzávalókat.
Hozzávalók:
● 5 nagyobb répa
● 3 db krumpli
● 2 kis doboz tejföl
● olaj vagy zsír
● 3 evőkanál liszt
● só, bors
● őrölt gyömbér és szerecsendió
● ételìzesítő
● 3 db krumpli
● 2 kis doboz tejföl
● olaj vagy zsír
● 3 evőkanál liszt
● só, bors
● őrölt gyömbér és szerecsendió
● ételìzesítő
Elkészítés:
A répákat megmossuk, meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. Zsiradékon megpirítjuk őket, hogy a külsejük szép barna színt kapjon. A krumplikat szintén megmossuk, megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a répákhoz őket.
Utána tesszük rá a fűszereket ízlés szerint. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, adunk hozzá egy kanál ételìzesítőt és hagyjuk főni. Amikor puhák a zöldségek, akkor összeturmixoljuk az egészet. A tejfölt kikeverjük a liszttel, adunk hozzá egy kicsit a forró levesből és csomómentesre keverjük. Ezt hozzáadjuk a leveshez és habverővel alaposan összekeverjük az egészet. A lényeg, hogy ne legyen csomós. Ha valakinek túl sűrű lenne, egy kis főzőtejszínnel lehet rajta hígítani. Összeforraljuk és kész is. Tök illetve napraforgómaggal megszórva fogyasztjuk. :)
Utána tesszük rá a fűszereket ízlés szerint. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, adunk hozzá egy kanál ételìzesítőt és hagyjuk főni. Amikor puhák a zöldségek, akkor összeturmixoljuk az egészet. A tejfölt kikeverjük a liszttel, adunk hozzá egy kicsit a forró levesből és csomómentesre keverjük. Ezt hozzáadjuk a leveshez és habverővel alaposan összekeverjük az egészet. A lényeg, hogy ne legyen csomós. Ha valakinek túl sűrű lenne, egy kis főzőtejszínnel lehet rajta hígítani. Összeforraljuk és kész is. Tök illetve napraforgómaggal megszórva fogyasztjuk. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése