Párolt lilakáposzta

Ez még a nagy és dédanyám receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

● 2 kisebb fej lilakáposzta
● 2 fej vöröshagyma
● zsír
● 3 evőkanál cukor
● 1 evőkanál só
● fél evőkanál őrölt kömény
● 3 evőkanál ecet
● 4 dl víz

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, 4 felé vágjuk a káposztát, majd mind a 4 részt felszeleteljük úgy, hogy vékony, de hosszú káposzta szálakat kapjunk.
Zsíron megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a cukrot és megkaramellizáljuk. Amikor szép aranybarna, akkor rátesszük a felszeletelt lilakáposztát. Erre jön a só, kömény, ecet majd a végén a víz.  Kicsit átkeverjük az egészet, majd fedő alatt, alacsony lángon addig főzzük, amíg a káposzta puha nem lesz.

Sült kacsa és krumplipüré mellé az igazi.  😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral