Mariann sajtosa, avagy csavart magvas

Az egyik nagyon kedves rokonunknál ettem ezt a finom, töltött és ropogós sörkorcsolyát. Muszáj volt elkérnem a receptet. Gyors, egyszerű és finom. Kell ennél több? Tökéletes egy buliba, vendégségbe, vagy csak úgy, ha valami sós finomságra vágysz.

Hozzávalók 40-45 darabhoz:

  • 4 nagyobb fej lilahagyma
  • 3 tömlős sajt, tök mindegy, hogy milyen márka, milyen ízű
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, cukor ízlés szerint
  • balzsamecet ízlés szerint 
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • sok mag: napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag (de bármi lehet, amit szerettek)
Elkészítés:

A hagymákat nagyon apróra vágjuk, vagy aprítógépbe tesszük őket. Kevés olajon megdinszteljük és egy kicsit le is pirítjuk őket. Cukrot és sót adunk hozzá ízlés szerint. Ha a hagyma készen van, akkor öntünk hozzá balzsamecetet, kb. egy evőkanálnyit. Ezután mehet bele az összes sajt és a tejföl. Jól összekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk nagyon vékonyra és az egyik felét megkenjük a hagymás, sajtos töltelék felével. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre. Derelyevágóval 2-3 cm széles csíkokra vágjuk fel a tésztát. Minden csíkot megcsavarunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a tetejét tojással és bőven megszórjuk magokkal. 180 fokon alsó-felső sütésen barnára sütjük őket. Kb. 25-30 perc mire megsülnek.
A másik leveles tésztával pontosan ugyanígy járunk el.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral