Mariann sajtosa, avagy csavart magvas
Az egyik nagyon kedves rokonunknál ettem ezt a finom, töltött és ropogós sörkorcsolyát. Muszáj volt elkérnem a receptet. Gyors, egyszerű és finom. Kell ennél több? Tökéletes egy buliba, vendégségbe, vagy csak úgy, ha valami sós finomságra vágysz.
Hozzávalók 40-45 darabhoz:
Hozzávalók 40-45 darabhoz:
- 4 nagyobb fej lilahagyma
- 3 tömlős sajt, tök mindegy, hogy milyen márka, milyen ízű
- 2 evőkanál tejföl
- só, cukor ízlés szerint
- balzsamecet ízlés szerint
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
- sok mag: napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag (de bármi lehet, amit szerettek)
A hagymákat nagyon apróra vágjuk, vagy aprítógépbe tesszük őket. Kevés olajon megdinszteljük és egy kicsit le is pirítjuk őket. Cukrot és sót adunk hozzá ízlés szerint. Ha a hagyma készen van, akkor öntünk hozzá balzsamecetet, kb. egy evőkanálnyit. Ezután mehet bele az összes sajt és a tejföl. Jól összekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk nagyon vékonyra és az egyik felét megkenjük a hagymás, sajtos töltelék felével. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre. Derelyevágóval 2-3 cm széles csíkokra vágjuk fel a tésztát. Minden csíkot megcsavarunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a tetejét tojással és bőven megszórjuk magokkal. 180 fokon alsó-felső sütésen barnára sütjük őket. Kb. 25-30 perc mire megsülnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése