Gluténmentes, mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 150 g mogyoróvaj
  • 50 g kesudióvaj 
  • 60 g cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 50 g étcsokoládé


Elkészítés:

A tojást kikeverjük a cukorral és a vajakkal. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és az apróra vágott csokit is. Alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egy kanál segítségével kis kupacokat teszünk a masszából. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük őket. 15 perc alatt készen vannak. Kb 20 db keksz lesz ebből az adagból, így én duplázni szoktam.

Karácsonykor is elkészítettem, de akkor tettem még 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket a tésztába, így karácsonyi ízvilágot kapott. :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral