Oreo torta sütés nélkül
Én őszintén bevallom, hogy nem szeretem ezt a kekszet, de a barátnőm igen és neki készült, szülinapra.
Picike tortaformába készítettem, szóval ez kb. egy 8 szeletes forma lehetett.
Hozzávalók:
A kekszekből 26 db-ot szétszedünk és a fehér krémet kikaparjuk egy tálba.
A kekszeket összetörjük és a megolvasztott vajjal összekeverjük. A vajat részletekben keverjük hozzá, nézzük meg, hogy mennyit vesz fel. (Akkor jó, ha a masszát formázni lehet és bele tudjuk nyomkodni a tortaforma aljába.) A tortaformába tegyünk sütőpapírt és úgy nyomkodjuk bele a "tésztát".
A habtejszínből 3 dl-t habbá verünk, a túrót áttörjük és kikeverjük a vanília kivonattal, az Oreo belsejéből kikapart krémmel és a porcukorral. A túrós keverékez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot is.
A maradék 1 dl tejszínt egy teáskanál zselatinnal elkeverjük és lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin el nem olvad és jó forró nem lesz a folyadék. Forralni nem szabad, mert akkor a zselatin elveszíti a zselésítő tulajdonságát. Ha ez kész és a zselatinos tejszín langyosra hűlt, hozzáadjuk a töltelékhez. Ezt a túrós tölteléket rákenjük a kekszes alapra és mehet a hűtőbe 4-5 órára, vagy többre.
Tálalás előtt a maradék 4 db Oreoval díszítjük. Félbevágjuk őket és a feleket beleszúrjuk a tortába.
Picike tortaformába készítettem, szóval ez kb. egy 8 szeletes forma lehetett.
Hozzávalók:
- 30 db Oreo keksz (vagy valamelyik olcsóbb alternatívája)
- 8 dkg vaj
- 250 g túró
- 6 evőkanál porcukor
- 4 dl habtejszín (Hulala)
- vaníliakivonat (pár csepp)
- 1 teáskanál zselatin
A kekszekből 26 db-ot szétszedünk és a fehér krémet kikaparjuk egy tálba.
A kekszeket összetörjük és a megolvasztott vajjal összekeverjük. A vajat részletekben keverjük hozzá, nézzük meg, hogy mennyit vesz fel. (Akkor jó, ha a masszát formázni lehet és bele tudjuk nyomkodni a tortaforma aljába.) A tortaformába tegyünk sütőpapírt és úgy nyomkodjuk bele a "tésztát".
A habtejszínből 3 dl-t habbá verünk, a túrót áttörjük és kikeverjük a vanília kivonattal, az Oreo belsejéből kikapart krémmel és a porcukorral. A túrós keverékez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot is.
A maradék 1 dl tejszínt egy teáskanál zselatinnal elkeverjük és lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin el nem olvad és jó forró nem lesz a folyadék. Forralni nem szabad, mert akkor a zselatin elveszíti a zselésítő tulajdonságát. Ha ez kész és a zselatinos tejszín langyosra hűlt, hozzáadjuk a töltelékhez. Ezt a túrós tölteléket rákenjük a kekszes alapra és mehet a hűtőbe 4-5 órára, vagy többre.
Tálalás előtt a maradék 4 db Oreoval díszítjük. Félbevágjuk őket és a feleket beleszúrjuk a tortába.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése