Krumplipürével töltött alma

Nagyon mutatós köret, amit sült húsok mellé, pl. egyben sült kacsa, ajánlanék.

Hozzávalók:

  • 5 szem nagyobb krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 dl tej
  • 6 db közepes alma
  • 15 dkg sajt (nálam füstölt)


Elkészítés:

Először elkészítjük a krumplipürét. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük őket. Amikor kész, még a meleg krumplihoz tesszük a vajat, a tejet (annyi tejet tegyünk bele, hogy ne legyen folyós, sűrű masszát kapjunk) és ízlés szerint megsózzuk.
Az almákat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a közepükből kiszedjük a csumát és a magokat. Az aljukat csak annyira vágjuk le (ha szükséges), hogy megálljanak. A közepükbe töltjük a pürét és a tetejüket megszórjuk sajttal. Egy tepsibe helyezzük őket és alsó-felső sütésen 20 percig sütjük. A sajtnak meg kell pirulnia a tetején. A maradék krumplipürét szintén köretként tálalhatjuk.
Finom és szép ételt fogunk kapni.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral