Krumplipürével töltött alma
Nagyon mutatós köret, amit sült húsok mellé, pl. egyben sült kacsa, ajánlanék.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először elkészítjük a krumplipürét. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük őket. Amikor kész, még a meleg krumplihoz tesszük a vajat, a tejet (annyi tejet tegyünk bele, hogy ne legyen folyós, sűrű masszát kapjunk) és ízlés szerint megsózzuk.
Az almákat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a közepükből kiszedjük a csumát és a magokat. Az aljukat csak annyira vágjuk le (ha szükséges), hogy megálljanak. A közepükbe töltjük a pürét és a tetejüket megszórjuk sajttal. Egy tepsibe helyezzük őket és alsó-felső sütésen 20 percig sütjük. A sajtnak meg kell pirulnia a tetején. A maradék krumplipürét szintén köretként tálalhatjuk.
Finom és szép ételt fogunk kapni.
Hozzávalók:
- 5 szem nagyobb krumpli
- só
- 10 dkg vaj
- 1-2 dl tej
- 6 db közepes alma
- 15 dkg sajt (nálam füstölt)
Elkészítés:
Először elkészítjük a krumplipürét. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük őket. Amikor kész, még a meleg krumplihoz tesszük a vajat, a tejet (annyi tejet tegyünk bele, hogy ne legyen folyós, sűrű masszát kapjunk) és ízlés szerint megsózzuk.
Az almákat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a közepükből kiszedjük a csumát és a magokat. Az aljukat csak annyira vágjuk le (ha szükséges), hogy megálljanak. A közepükbe töltjük a pürét és a tetejüket megszórjuk sajttal. Egy tepsibe helyezzük őket és alsó-felső sütésen 20 percig sütjük. A sajtnak meg kell pirulnia a tetején. A maradék krumplipürét szintén köretként tálalhatjuk.
Finom és szép ételt fogunk kapni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése