Hamis túrótorta
Anyukám kitalálta, én megvalósítottam. Csomó túró volt otthon, amit meg kellett csinálni valaminek, így született meg ez a recept. Annyira nem hamis, mert tartalmaz túrót, de keveset. Gyorsan megvan és nagyon finom.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a grízt, a cukrot és csomómentesre keverjük. Így főzzük kb 5 percig. Utána hozzáadjuk a pudingport és készre főzzük. Akkor van készen, amikor már jól forr és sűrű lett a grízünk. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a túrót, a vaníliás cukrokat és a citromhéjat is. Alaposan összekeverjük és egy tortaformába (vagy bármilyen formába) öntjük.
Hűtőbe tesszük min. 2 órára. Mivel mostanában olyan hideg volt, hogy a fagyasztó megirigyelte, így mi kitettük az udvarra és röpke 1 óra alatt teljesen szilárd lett és jéghideg. :)
Amint megdermed amúgy, vágható és fogyasztható.
Gyümölcsszósszal, csokiszósszal, karamell öntettel (kinek mi a vágya) is kiváló.
Én mézzel ettem, de lekvárt is lehet rá tenni.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 5 evőkanál gríz (búzadara)
- 250 g túró
- 6 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a grízt, a cukrot és csomómentesre keverjük. Így főzzük kb 5 percig. Utána hozzáadjuk a pudingport és készre főzzük. Akkor van készen, amikor már jól forr és sűrű lett a grízünk. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a túrót, a vaníliás cukrokat és a citromhéjat is. Alaposan összekeverjük és egy tortaformába (vagy bármilyen formába) öntjük.
Hűtőbe tesszük min. 2 órára. Mivel mostanában olyan hideg volt, hogy a fagyasztó megirigyelte, így mi kitettük az udvarra és röpke 1 óra alatt teljesen szilárd lett és jéghideg. :)
Amint megdermed amúgy, vágható és fogyasztható.
Gyümölcsszósszal, csokiszósszal, karamell öntettel (kinek mi a vágya) is kiváló.
Én mézzel ettem, de lekvárt is lehet rá tenni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése