Aszalt paradicsommal és fekete erdei sonkával töltött csirkemell
Mivel a Zúr leginkább csak csirkét enne, muszáj változatos fogásokat kitalálni neki. A neten véletlenül akadtam rá egy hasonló receptre (abban bacon vagy mozzarella volt, vagy csak sonka) és akkor úgy döntöttem, hogy megalkotom a sajátomat. Volt otthon finom, lengyel szárított paradicsom. Kint Lengyelországban viszonylag olcsón lehet jó minőséghez hozzájutni, így a legutóbbi körutamnál hoztam is haza 2 üveggel. A jó minőségű fekete erdei sonkát a madaras áruházban találtam kevesebb, mint 500 Ft-ért, sajt pedig volt otthon, a maradékot muszáj volt elhasználnom valamire...
Szóval így jött létre a recept. Íme:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom és kifilézem. A két filét én széltében kettévágtam, így 4 db szép szeletet kaptam, amit tölteni is lehet. A húsokat kikloffoltam, megsóztam, majd rájuk fektettem 1-1 szelet sonkát, a sonkára 1-2 szelet paradicsomot és 1-2 darabka sajtot, abból viszonylag kevesebbet. A hosszabbik oldalánál megfogtam és behajtottam a húst. Ott, ahol a hús szélet összeértek, megtűztem fogpiszkálóval. Így egy hosszabb, henger alakú hústekercset kaptam. Amúgy maradt még a filékből 2 db kisebb, leeső rész, így azokat is megtöltöttem, mint egy batyut. :) Forró és bő olívaolajon szép barnára sütöttem őket.
Köretként sült zöldségeket tálaltam, de azt majd a következő bejegyzésben. :)
Szóval így jött létre a recept. Íme:
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 10 dkg sajt (nálam sima és füstölt vegyesen)
- kb. 10 db szárított paradicsom
- 1 csomag fekete erdei sonka, 6 szelet azért legyen benne
- só
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom és kifilézem. A két filét én széltében kettévágtam, így 4 db szép szeletet kaptam, amit tölteni is lehet. A húsokat kikloffoltam, megsóztam, majd rájuk fektettem 1-1 szelet sonkát, a sonkára 1-2 szelet paradicsomot és 1-2 darabka sajtot, abból viszonylag kevesebbet. A hosszabbik oldalánál megfogtam és behajtottam a húst. Ott, ahol a hús szélet összeértek, megtűztem fogpiszkálóval. Így egy hosszabb, henger alakú hústekercset kaptam. Amúgy maradt még a filékből 2 db kisebb, leeső rész, így azokat is megtöltöttem, mint egy batyut. :) Forró és bő olívaolajon szép barnára sütöttem őket.
Köretként sült zöldségeket tálaltam, de azt majd a következő bejegyzésben. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése