Avokádókrém

Nagyon megkívántam az avokádót, de a szokásostól eltérően nem akartam sem tejfölt, sem majonézt belekeverni. Igen, eddig mindig tejföllel vagy majonézzel lágyítottam, kövezzetek meg.
Nah, de most! :)

Hozzávalók:

2 db érett avokádó
1 db nagyobb paradicsom
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk és kivesszük a magját, a belsejét pedig kikanalazzuk. A többi hozzávalót én nagyobb darabokra vágtam és aprítógépbe tettem őket. Hozzájuk kevertem az avokádót és az egy evőkanál olívaolajat is majd az egészet pépesre aprítottam a géppel. Amikor szép pépes lett, egy tálba kanalaztam az egészet, sóztam, borsoztam és kész is lett. Egy kis citrom vagy lime levével még meg lehet bolondítani, de bevallom, én elfelejtettem.
Nagyon gyors és nagyon finom. Nekem jobban ízlik, mint tejföllel.
Pirítósra vagy húsok mellé ajánlanám. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral