Hagymás karaj

Annyi karaj volt a fagyasztóban, hogy muszáj volt valamit kitalálnom. A Zúr persze csak akkor eszi meg, ha omlós, nem rágós és nincs rajta kövér rész. Extra kívánságai mindig vannak. :) Aztán a garázsban annyi a hagyma, hogy azt is el kell használni, mielőtt teljesen kicsírázna. Így született meg a hagymás karaj ötlete, majd maga az étel is. :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg karaj (ez kb 6 szelet)
  • 4 fej hagyma
  • olaj a sütéshez
  • só, bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl víz
  • fokhagymapor
  • liszt 
Elkészítés:

A húst megmossuk, ha  csontos, akkor kicsontozzuk (a csontból nagyon finom húsleves főzhető) és utána felszeleteljük. Ha túl vastag szeletek sikerültek, akkor kloffoljuk ki. Nekem 1-2 cm-es szeletek lettek, de ennél vékonyabb is lehet. A húsokat lisztbe forgattam, majd bő és forró olajban 1-2 percig sütöttem mind a két oldalát. A lényeg, hogy hirtelen kapja meg a húsok oldalát  a zsiradék, tehát ne szívják meg magukat olajjal/zsírral. Ezután egy tepsibe fektettem a húsokat és rászórtam a nagyobb szeletekre felvágott hagymákat. A hagyma szinte beborította a husikat. :)
A bort, mustárt, vizet, fokhagymaport és a húsok kisütéséből megmaradt olajat alaposan összekevertem és nyakon öntöttem vele a hagymás husikat.
Alufólia alatt kb. 1 órát sütöttem, majd alufólia nélkül még kb. felett.
Alsó-felső sütés, 180 fok.
Omlós, finom és puha lett. Az illata pedig mennyei. :)
Köretnek krumplipürét tálaltam mellé.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral