Metélőhagymás fűszervaj
A Zúr a TV-ben látott egy poros! fűszervaj receptet, amit csirkemellhez adtak. Mivel rögtön lecsapott rá, hogy neki ez kell és ő ilyet akar enni, ezért inkább megcsináltam házilag. Kell a fenének a bolti, poros verzió...
Hozzávalók:
A szobameleg, puha vajat összekeverjük a fél citrom levével és esetemben a metélőhagymával.
Akinek van kedve, ízlése, az nyugodtan keverhet hozzá bazsalikomot, oregánót, lime levet, minden csak ízlés kérdése. Ha összekevertük, akkor kis kupacokat teszünk egy alufólia darabra. Megpróbáljuk hengerre formázni és feltekerni. Így leírva bonyolultnak hangzik, de a gyakorlatban nem az, higgyétek el. :)
Ha jól becsomagoltuk az alufóliába, akkor a kis hengereket legalább 1 éjszakára fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt már a hűtőben is lehet tárolni.
Csirkemell mellé ajánlom.
Hozzávalók:
- 3 db teavaj (nálam 3*100g volt)
- fél csomag szárított metélőhagyma, persze lehet friss is, sőt, az még jobb is
- fél citrom leve
A szobameleg, puha vajat összekeverjük a fél citrom levével és esetemben a metélőhagymával.
Akinek van kedve, ízlése, az nyugodtan keverhet hozzá bazsalikomot, oregánót, lime levet, minden csak ízlés kérdése. Ha összekevertük, akkor kis kupacokat teszünk egy alufólia darabra. Megpróbáljuk hengerre formázni és feltekerni. Így leírva bonyolultnak hangzik, de a gyakorlatban nem az, higgyétek el. :)
Ha jól becsomagoltuk az alufóliába, akkor a kis hengereket legalább 1 éjszakára fagyasztóba tesszük. Fogyasztás előtt már a hűtőben is lehet tárolni.
Csirkemell mellé ajánlom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése