Sült cékla és a többiek

Nagyon szerettem volna céklát enni, így muszáj volt vennem pár darabot. Céklalevesen már rég gondolkozom, de nem volt kedvem nekiállni, így maradt a sült cékla. Köretnek szántam, de szerintem egytálételnek is kiváló.

Hozzávalók:
  • 2 db közepes cékla
  • 2 db közepes burgonya
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 1 db savanyúbb alma
  • fűszerek: borsikafű vagy kakukkfű
  • olívaolaj
 Elkészítés:

Az összes zöldséget megpucoljuk és kis darabokra kockázzuk. A hagymát csak szeletekre vágjuk, nem kell apróra és az sem baj, ha vastagabbak a szeletek. Az almát én nem pucoltam meg, csak kockákra vágtam.
Az egészet egy nagy tepsibe raktam, meglocsoltam olívaolajjal, megszórtam borsikafűvel és lefedtem alufóliával. Addig sütöttem, amíg minden puha nem lett. Ez nálam 2 óra volt., alsó-felső sütésen, 180 fokon. Nahjó, a cékla még így sem lett tökéletesen puha, ellenben nagyon finom.
Szerintem érdemes egy pohár vizet (2 dl körül) önteni a zöldségek alá, hogy segítse a puhulást. Ezt én kihagytam, de legközelebb már okosabb leszek. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral