Burgonyás csicsókapüré

A minap vásároltam pár darab csicsókát, mert nagyon szerettem volna megkóstolni. Még sosem ettem. Olvastam, hogy egészségesebb, mint a krumpli, de édesebb is. Nagyon kíváncsi voltam. Anyukám jóvoltából volt otthon sajtos csirkemell, viszont köret már nem. Itt volt az ideje a csicsókának.
Mivel a Zúrnál elég nagy rizikófakor az újdonságok bevezetése, ezért most adtam a csicsókához krumplit is.

Hozzávalók (ez kb. 2-3 személyes adag):

  • 2 db csicsóka
  • 1 nagyobb krumpli
  • 10 g vaj (vagy ízlés szerint)
Elkészítés:

A csicsókát és a krumplit megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk.
Jól megsózott vízbe tesszük főlni. A víz nekem ellepte a zöldségeket.
Amikor megpuhultak, lecsöpögtetjük és egy tálba helyezzük őket.
Krumplinyomóval/villával/aprítógéppel pépesítjük a zöldségeket. Még forrón hozzákeverjük a vajat. Én teavajat használtam. Először úgy akartam készíteni, mint a sima krumplipürét, tehát tejet is akartam hozzá önteni, de annyira krémes volt már így is, hogy nem láttam értelmét. Ha nem elég sós, sózzuk a pürénket.
A csicsókától érdekes édeskés íze lesz, de nálunk nagy sikert aratott. Legközelebb csicsóka krémlevest szeretnék főzni. :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hamis Stroganoff (gomba nélkül)

Kukoricás-tejszínes karaj szeletek

Pestós csirkecomb, zöldséges bulgurral